Recept zoekresultatenHindesteak met ananas, rum en speculaasspecerijen
Delhaize logo
  • Hindesteak met ananas, rum en speculaasspecerijenA

Hindesteak met ananas, rum en speculaasspecerijen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Kerst
Hoofdgerecht
Hindesteak met ananas, rum en speculaasspecerijenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1/2 ananas
  • 150 g ananasconfituur
  • 4 hindesteaks
  • 5 cl bruine rum
  • 19 cl wildfond (uit bokaal)
  • 2 koffielepels speculaasspecerijen
  • 1 klontje boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Ananas
    1,15 kg
    1,90 €/kg
    €2,19
    F2021012500075600000
  • Confituur | Ananas
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2005060900087750000
  • Kalkoen | Filets
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1992111000252400000
  • Rum | Bruin | 37.5% ALC.
    20 cl
    24,75 €/l
    €4,95
    S2009123100258290000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min.

    1. Haal het vlees 1 uur op voorhand uit de koelkast.
    2. Pel de ananas, verwijder het harde deel in het midden en snij in stukken.
    3. Meng de olijfolie met de helft van de speculaasspecerijen; overgiet er de hindesteaks mee. Verhit de boter in een pan. Leg er de steaks in en laat ze aan beide kanten goudgeel bakken. Zet het vuur lager en laat enkele minuten verder bakken; voeg zout en peper toe.
    4. Haal het vlees uit de pan en overgiet met de rum; krab de bakresten los en voeg de wildfond, de rest van de speculaasspecerijen en de ananasconfituur toe. Laat zachtjes sudderen.
    5. Laat inmiddels in een andere pan met de rest van de hete boter op een hoog vuur de ananasstukjes goudgeel bakken.
    6. Leg de hindesteaks in de pan met de saus, verwarm gedurende 30 sec. en kruid bij.
    7. Dien onmiddellijk op met wilde rijst.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 581; energie (kCal): 138; vetten (g): 4,1; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 9,5; suikers (g): 8,1; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 14; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 535,3
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Kerst
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Hindesteak met ananas, rum en speculaasspecerijenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Ananas
    1,15 kg
    1,90 €/kg
    €2,19
    F2021012500075600000
  • Confituur | Ananas
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2005060900087750000
  • Kalkoen | Filets
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1992111000252400000
  • Rum | Bruin | 37.5% ALC.
    20 cl
    24,75 €/l
    €4,95
    S2009123100258290000