Recept zoekresultatenHinderagout, pompoenpuree met peper en gebakken bospaddenstoelen
Delhaize logo
  • Hinderagout, pompoenpuree met peper en gebakken bospaddenstoelenA

Hinderagout, pompoenpuree met peper en gebakken bospaddenstoelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Hinderagout, pompoenpuree met peper en gebakken bospaddenstoelenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eetlepel jeneverbessen
  • 1/2 eetlepel peperkorrels
  • 4 uien
  • 1 pompoen
  • 500 g bospaddenstoelen
  • 800 g bloemige aardappelen
  • 1 bolletje look
  • enkele takjes bladpeterselie
  • 2 eetlepels bloem
  • 50 g tomatenpuree
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 40 g gezouten boter
  • Peper van de molen
  • 1 fles pittige rode wijn
  • 1 ui gehalveerd (voor de marinade)
  • 2 wortelen, in grove stukken gehakt
  • 1 kruidentuiltje
  • 800 g hindefilet
  • 50 g gezouten boter (voor de puree)
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min + 1u45

  1. Snijd het vlees een dag vooraf in grote stukken en doe het samen met de rode wijn, de gehalveerde uien, de wortelen, het kruidentuiltje, de jeneverbessen, de peperkorrels en enkele volledige teentjes look in een slakom. Dek af en laat 24 uur marineren in de koelkast.
  2. Laat het vlees uitlekken en bak het in 1/3 van de olie en 1/2 van de boter tot het mooi kleurt. Wentel door de bloem en breng op smaak met peper en zout. Voeg er de marinade, de tomatenpuree en de bruine suiker aan toe. Laat gedurende minstens 1u30 op een zacht vuurtje sudderen met het deksel op de pan.
  3. Schil ondertussen de uien en hak ze in vieren. Stoof ze gedurende 40 min. op een zacht vuur in een beetje olie gaar, samen met de rest van de hele teentjes look, in een pan met deksel.
  4. Snijd de pompoen in grote stukken zonder hem te schillen. Schil de aardappelen. Kook ze samen gedurende 30 min. in gezouten water. Plet met een vork, voeg er 1/3 van de olie en de boter (voor de puree) aan toe. Breng op smaak met zout en 15 toeren van de pepermolen (voor 4 porties).
  5. Zet het vlees apart zodra het lekker zacht is. Zeef de saus en laat ze als dat nodig blijkt nog wat indikken op het vuur. Kruid verder naar smaak. Leg het vlees en de afzonderlijk bereide look en uien in de saus. Houd warm.
  6. Bak in een braadpan de bospaddenstoelen op een hoog vuur in een mengsel van boter en olie. Meng er de gehakte bladpeterselie onder. Kruid achteraf met peper en zout.
  7. Serveer de ragout met de puree en de paddenstoelen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 400; energie (kCal): 96; vetten (g): 4; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 5,7; suikers (g): 1,7; vezels (g): 1; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 1110,72
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Herfst
Hoofdgerecht
  • Hinderagout, pompoenpuree met peper en gebakken bospaddenstoelenA