Recept zoekresultatenHinderagout met chocolade, puree van kastanjepompoen
Delhaize logo
  • Hinderagout met chocolade, puree van kastanjepompoenA

Hinderagout met chocolade, puree van kastanjepompoen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Kerst
Hoofdgerecht
Hinderagout met chocolade, puree van kastanjepompoenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 ui
  • zout
  • 500 g ongeschilde en uitgeholde kastanjepompoen
  • 28 g pure chocolade 80% cacao
  • 1 koffielepel mengeling van 5 Chinese kruiden
  • 1 kruidentuiltje
  • 50 cl rode wijn
  • 1 soeplepel bloem
  • 600 g hinderagout
  • 60 g boter
  • 1 teentje knoflook
  • zwarte peper van de molen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
    F1986053100315100000
  • Chocolade | Puur-zwitsers | 74% kakaogehalt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2006092100065790000
  • Kruidentuiltje
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022500077640000
  • Tafelwijn | Rood
    75 cl
    3,99 €/l
    €2,99
    S2013050600231030000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. +1 h. 30 kooktijd

    1. Hak de ui en de knoflook fijn. Laat de helft van de boter smelten in een stoofpan en bak er de ui en de look in gedurende 5 min. op een zacht vuur. Verhoog het vuur, voeg de hinderagout toe, kruid en laat bruin worden.
    2. Bestrooi het vlees met bloem, meng goed en voeg daarna de wijn, het kruidentuiltje en de 5 kruiden toe. Dek af en stoof gedurende 1,5 uur op een heel laag vuur. Roer af en toe. Voeg op het einde de chocolade toe en meng. Verbeter de kruiding.
    3. Tijdens het stoven van de hinde, maak de kastanjepompoen klaar: snijd deze in grote blokjes en stoom ze gedurende 20 min. Haal door de groentemolen. Voeg peper en zout toe, daarna de rest van de boter en meng.
    4. Op het bord: serveer de hinderagout met de kastanjepompoenpuree.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 518; energie (kCal): 124; vetten (g): 5; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 2,8; suikers (g): 0,7; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 11,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 519,44
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Kerst
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Hinderagout met chocolade, puree van kastanjepompoenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
    F1986053100315100000
  • Chocolade | Puur-zwitsers | 74% kakaogehalt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2006092100065790000
  • Kruidentuiltje
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022500077640000
  • Tafelwijn | Rood
    75 cl
    3,99 €/l
    €2,99
    S2013050600231030000