Recept zoekresultatenHindensteak, vijgenchutney en gebakken krielaardappelen met rozemarijn
Delhaize logo
  • Hindensteak, vijgenchutney en gebakken krielaardappelen met rozemarijnA

Hindensteak, vijgenchutney en gebakken krielaardappelen met rozemarijn

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Hindensteak, vijgenchutney en gebakken krielaardappelen met rozemarijnA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 hindesteaks (200g per persoon)
  • Espelettepeper
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 20 g boter
  • 3 takjes verse rozemarijn
  • 800 g krielaardappelen
  • 4 eetlepels vijgenconfituur
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 10 cl balsamicoazijn
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 6 rode uien
  • fijn zout, fleur de sel de Guérande, peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Steak | Hinde
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Espelettepeper
    40 gr
    222,25 €/kg
    €8,89
  • Rozemarijn
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Krielaardappelen
    1 kg
    2,05 €/kg
    €2,05
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 45 min.

    1. Verwarm de oven voor op ovenstand 5/6 – 170°C. Haal de hindensteaks uit de koelkast.
    2. Schik de krielaardappelen in één laag op de bakplaat van de oven waarop je eerst bakpapier hebt aangebracht. Overgiet met 3/4 van de olijfolie en zet onderaan in de oven.
    3. Voor de chutney: schil de uien en snijd ze in vieren. Leg ze in een ovenschaal met een scheutje olijfolie, de helft van de suiker en de balsamicoazijn. Laat gedurende 30 min. garen midden in de oven en roer af en toe om. Laat afkoelen.
    4. Bestrooi de krielaardappelen met rozemarijn en fleur de sel; zet ze opnieuw in de oven, deze keer in het midden. Verhoog de temperatuur tot 180°C en laat nog minstens 5 min. verder bakken.
    5. Meng de uien met de rest van de suiker, de pijnboompitten en de vijgenconfituur. Kruid naar smaak met Espelettepeper en zout.
    6. Braad het vlees in de braadpan op een hoog vuur in een mengsel van de boter en de rest van de olie, tot het een kleur krijgt. Voeg peper en zout toe. Bak verder tot de gewenste gaarheid is bereid, net zoals je een rundbiefstuk zou bakken.
    7. Serveer de hindensteaks met de aardappelen en de vijgenchutney.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 578; energie (kCal): 138; vetten (g): 5,2; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 10,4; suikers (g): 4,4; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 11,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 810,34
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Hindensteak, vijgenchutney en gebakken krielaardappelen met rozemarijnA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Steak | Hinde
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Espelettepeper
    40 gr
    222,25 €/kg
    €8,89
  • Rozemarijn
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Krielaardappelen
    1 kg
    2,05 €/kg
    €2,05