Recept zoekresultatenHindemedaillons met rodewijnsaus
Delhaize logo
  • Hindemedaillons met rodewijnsausA

Hindemedaillons met rodewijnsaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Hindemedaillons met rodewijnsausA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 ui, versnipperd
  • 4 schijfjes appel
  • 5 dl rode wijn
  • 4 plakjes bacon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 medaillons van hinde (ongeveer 150 g elk)
  • 4 kruidnagels
  • 1 kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier)
  • 100 g knolselder, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 eetlepel wijnazijn

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Witte uien | Netje
    400 gr
    2,48 €/kg
    €0,99
  • Appels | Golden | Verpakt
    950 gr
    2,20 €/kg
    €2,09
  • Vino rosso
    75 cl
    3,99 €/l
    €2,99
  • Begin met koken

    1. Verwarm de olijfolie in een pan. Laat het vlees aan alle zijden korsten. Zet opzij.
    2. Fruit de ui en het knoflook. Doe er de knolselder bij. Laat 3 minuten garen. Kruid met peper, zout, kruidnagel en tijm. Roer goed om.
    3. Giet er de rode wijn en de wijnazijn bij. Doe het kruidentuiltje erbij.
    4. Leg het vlees terug in de pan. Deksel erop en laat 5 minuten garen.
    5. Haal het vlees uit de pan. Wikkel het in aluminiumfolie. Laat het 10 minuten rusten.
    6. Deksel van de pot. Laat de vloeistof koken tot die stroperig is. Verwijder het kruidentuiltje, de kruidnagels en de tijm. Roer er 1 eetlepel boter door. Zet opzij.
    7. Laat de bacon 3 minuten grillen in de magnetron.
    8. Laat de resterende boter smelten in een braadpan. Bak de appelschijfjes 1 minuut aan elke kant.
    9. Verdeel het vlees over de borden. Lepel er wat saus over. Werk af met een plakje gegrilde bacon en een schijfje appel.

    Kooktip

    Heerlijk met:
    Gekookte aardappelen of aardappelpuree.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 539; energie (kCal): 129; vetten (g): 4,8; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 2,5; suikers (g): 0,7; vezels (g): 1; eiwitten (g): 12; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 433,44
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Hindemedaillons met rodewijnsausA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Witte uien | Netje
    400 gr
    2,48 €/kg
    €0,99
  • Appels | Golden | Verpakt
    950 gr
    2,20 €/kg
    €2,09
  • Vino rosso
    75 cl
    3,99 €/l
    €2,99