Recept zoekresultatenHindegebraad met wijnsaus
Delhaize logo
  • Hindegebraad met wijnsausA

Hindegebraad met wijnsaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Kerst
Hoofdgerecht
Hindegebraad met wijnsausA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • boter
  • 1 wortel
  • 10 cl verse room
  • 1 ui
  • 50 cl rode wijn
  • 2 eetlepels rodebessengelei
  • peper
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 petite gousse knoflookteentje
  • 3 jeneverbessen
  • 800 g hindegebraad
  • 1 afgestreken eetlepel express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 1 koffielepel zwarte peperbollen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Wortelen
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Room 20%
    20 cl
    4,90 €/l
    €0,98
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
  • Begin met koken

    1. De dag voordien: meng de wijn met de in schijfjes gesneden wortel en knoflook, de fijngesnipperde ui, het kruidentuiltje, de peper en de geplette jeneverbessen. Leg er het vlees in, dek af en zet 24 u. in de koelkast.
    2. Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C.
    3. Haal het gebraad uit de marinade en bind het op. Smelt de boter in een braadpan en laat het vlees hierin snel aan alle kanten korsten. Leg het dan in een ovenschotel en kruid met peper en zout. Zeef de marinade en overgiet het gebraad met 15 cl van deze wijn. Bak het  30 à 35 min. in de oven, bedruip regelmatig.
    4. Giet ondertussen 30 cl van de marinade in een steelpan en laat op hevig vuur voor de helft inkoken. Voeg de bessengelei toe, de mosterd, de room en het bindmiddel. Breng aan de kook, meng met de garde en laat 2 min. sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
    5. Wikkel het gebakken gebraad in aluminiumfolie en laat 5 min. rusten. Versnijd het en dien meteen op met de saus.
    6. Serveer met hertoginnenaardappelen.

    Kooktip

    Deze saus past ook bij steak of medaillon van hinde, van everzwijn, enz. Als je het vlees niet laat marineren, gebruik dan gewone wijn.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 627; energie (kCal): 150; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 5,8; suikers (g): 1,7; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 14,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 670,65
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Kerst
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Hindegebraad met wijnsausA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Wortelen
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Room 20%
    20 cl
    4,90 €/l
    €0,98
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19