Recept zoekresultatenHindegebraad met bosbessen, appel en noten
Delhaize logo
  • Hindegebraad met bosbessen, appel en notenC

Hindegebraad met bosbessen, appel en noten

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Eindejaar
Hoofdgerecht
Hindegebraad met bosbessen, appel en notenC

Ingrediënten voor 5 Porties

5 Porties
  • 800 g hindegebraad
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 1 noot boter
  • 120 g pancetta per carbonara
  • 200 g fijne suiker
  • 25 g gepelde noten
  • 2 appelen
  • 60 g gedroogde bosbessen
  • 340 g verse bosbessen
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min + 45 min bereidingstijd

  1. Dompel de gedroogde bosbessen onder in warm water en laat ze wellen.
  2. Schil de appelen en snijd ze in kleine blokjes.
  3. Leg de pancetta in een grote pan en warm ze lichtjes op. Wanneer het vet begint te smelten voeg je de appelen en de fijngehakte rozemarijn toe. Bak dit 10 minuten op een middelhoog vuurtje
  4. Verwarm ondertussen de oven voor op stand 6 of 180 °C. Snijd het gebraad in de lengte in spiraalvorm, zodat je het kunt oprollen. Kruid het vlees.
  5. Doe de uitgelekte bosbessen bij het appelmengsel. Meng goed en spreid het mengsel uit over het vlees. Rol het gebraad op en bind het dicht. Verhit boter in een pan en bak het vlees op een hoog vuurtje aan tot alle zijden goudbruin zijn.
  6. Leg het gebraad daarna in een ovenschotel en laat het nog 45 minuten garen in de oven.
  7. Doe de verse bosbessen, de suiker en 25 cl water in een steelpan. Breng dit aan de kook en laat het geheel 15 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.
  8. Wanneer het gebraad klaar is, dek je de schotel af met aluminiumfolie en laat je het vlees 10 minuten rusten (draai het na 5 minuten om). Zo wordt de jus perfect verdeeld over het vlees. Snijd het gebraad in schijfjes en serveer het met de bosbessensaus. Dit gebraad smaakt heerlijk met gratin dauphinois.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1066; energie (kCal): 253; vetten (g): 6; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 32,5; suikers (g): 29; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 16,8; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 800,49
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Eindejaar
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Hindegebraad met bosbessen, appel en notenC