Recept zoekresultatenHindebrochettes met pastinaak en spek, peren- en veenbessencompote
Delhaize logo
  • Hindebrochettes met pastinaak en spek, peren- en veenbessencompoteA

Hindebrochettes met pastinaak en spek, peren- en veenbessencompote

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Hindebrochettes met pastinaak en spek, peren- en veenbessencompoteA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 sneed ontbijtspek
  • 4 sl olijfolie
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • zout
  • peper
  • 2 stevige Conférenceperen
  • 1/2 koffielepel speculooskruiden
  • 500 g hindefiletgebraad
  • 4 grote pastinaken
  • 10 cl rode wijn
  • 200 g verse veenbessen
  • 120 g fijne suiker

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gerookt spek | Sneden
    250 gr
    15,80 €/kg
    €3,95
  • Rozemarijn
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
    45 gr
    50,89 €/kg
    €2,29
  • Peren | Conférence | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    • Meng 2 lepels olijfolie, wijn, gehakte rozemarijn, peper en zout in een schotel. Voeg het in blokjes gesneden hindegebraad eraan toe en meng goed. Dek af en laat rusten op kamertemperatuur.
    • Schil de pastinaken en snijd ze in schijven. Stoom ze 8 minuten. Laat ze afkoelen op een bord.
    • Schil de peren en snijd ze in grote stukken. Doe ze in een steelpan met de veenbessen, 10 cl water, suiker en speculaaskruiden. Breng zachtjes aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes stoven op een zacht vuurtje.
    • Rol ieder stukje pastinaak in een half schijfje spek. Maak de brochettes door afwisselend stukken pastinaak en hinde op de stokjes te steken.
    • Overgiet ze met olijfolie en bak ze aan alle kanten op een hoog vuur; kruid met peper. Serveer met de compote en mini-rösti's.

     

    Tip: als je nog tijd hebt, laat het vlees dan een paar uur in de frigo marineren, dan zal het nog malser zijn.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 490; energie (kCal): 117; vetten (g): 3,3; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 13,1; suikers (g): 8,8; vezels (g): 3; eiwitten (g): 6,8; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 769,04
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • Hindebrochettes met pastinaak en spek, peren- en veenbessencompoteA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gerookt spek | Sneden
    250 gr
    15,80 €/kg
    €3,95
  • Rozemarijn
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
    45 gr
    50,89 €/kg
    €2,29
  • Peren | Conférence | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar