Recept zoekresultatenHele geroosterde bloemkool met feta
Delhaize logo
  • Hele geroosterde bloemkool met fetaA

Hele geroosterde bloemkool met feta

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Hele geroosterde bloemkool met fetaA

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 2 bloemkolen
  • 250 g kerstomaten
  • 4 rode uien
  • 1/2 bussel basilicum
  • 150 g Kalamon olijven
  • 200 g feta
  • 4 el olijfolie
  • 2 koffielepels ras el hanoutkruiden
  • 2 koffielepels gedroogde oregano
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1
    1 st
    1,79 €/st
    €1,79
  • Tomaten | Datterino
    400 gr
    8,98 €/kg
    €3,59
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,38 €/kg
    €1,35
  • Basilicum 20g
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min. + 1 u. 15 min. baktijd

    1. Verwarm de oven voor op 160°C. Snijd de punten van de bloemkoolblaadjes een beetje weg en leg de bloemkolen in een grote ovenschaal. Schik er de uien in dikke plakjes rond, samen met de kerstomaten, de olijven en de grofverkruimelde feta. Bestrooi de bloemkolen met de ras el hanout en de oregano. Besprenkel alles met olijfolie, kruid met peper en zout.
    2. Schuif de bloemkolen 1 u. in de oven, verhoog dan de temperatuur tot 200°C en laat nog 15 min. extra bakken.
    3. Werk af met basilicum en dien warm op. Geef er focaccia met rozemarijn bij.

    Tip: Komijn, kurkuma, koriander, curry, kaneel, tijm, rozemarijn ... Keuze genoeg om de bloemkolen smaak te geven. Test gerust verschillende kruidenmengsels uit en ontdek steeds andere smaakbommetjes! Welke mix verkies jij?

    Nutritionele informatie

    Per 100 g: Energie: 74 kcal - Vetten: 5,6 g - Koolhydraten: 1,9 g - Vezels: 2,4 g - Eiwitten: 2,9 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Hoofdgerecht
    • Hele geroosterde bloemkool met fetaA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1
    1 st
    1,79 €/st
    €1,79
  • Tomaten | Datterino
    400 gr
    8,98 €/kg
    €3,59
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,38 €/kg
    €1,35
  • Basilicum 20g
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59