Recept zoekresultatenHavermoutpap met bruine suiker en noten
Delhaize logo
  • Havermoutpap met bruine suiker en noten

Havermoutpap met bruine suiker en noten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Andere
Havermoutpap met bruine suiker en noten

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 100 g noten- en zadenmengeling (hazelnoten, walnoten, pistachenoten, amandelen, cashewnoten, sesamzaadjes …)
  • 170 g havermoutvlokken
  • 1 l melk
  • 100 g kandijsuiker
  • 1 dl honing
  • 40 g gezouten boter
  • 2 vanillestokjes

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min + 10 min kooktijd

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Bedek de ovenplaat met een vel bakpapier en verdeel er de noten en zaden over. Knijp er de honing over uit en schuif voor 5 min in de oven. Haal de plaat er weer uit, roer de noten nog eens goed door de honing en laat afkoelen.
  3. Zet een pannetje op het vuur met de melk, de havermout en voeg er de helft van de suiker bij. Snijd de vanillestokjes overlangs in 2, schraap de zaadjes eruit en voeg allebei bij de melk. Kook de havermout verder gaar volgens de instructies op de verpakking.
  4. Haal de havermoutpap van het vuur. Verdeel de pap over 4 kommetjes en werk af met een klontje boter, de granola van noten en zaden en de rest van de kandijsuiker. Serveer warm of  lauw … Pure nostalgie!
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Ontbijt
Alle seizoenen
Andere
  • Havermoutpap met bruine suiker en noten