Recept zoekresultatenHavermoutpannenkoekjes
Delhaize logo
  • HavermoutpannenkoekjesC

Havermoutpannenkoekjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Ontbijt
HavermoutpannenkoekjesC

Ingrediënten voor 14 Porties

14 Porties
  • 70 g zelfrijzende bloem
  • 30 g havermout
  • 25 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 300 ml melk
  • 4 eieren
  • 5 g boter
  • 1 snuifje zout
  • 30 ml zonnebloemolie

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min. (rusttijd 30-40 min.)

  1. Zin in een lekker ontbijtje? Of een hartig tussendoortje? Dan zijn deze havermoutpannenkoeken helemaal je ding.
  2. Klaar? Rooster de havermout in een hete pan tot deze goudbruin wordt en je een lichte koekjesgeur ervaart. Verwarm ondertussen de melk en klontje boter in een steelpan tot de boter gesmolten is en de melk best wel wat warm is. Meng nu alle droge ingrediënten samen: de zelfrijzende bloem, havermout, suikers en het snuifje zout. Voeg hier nu het mengsel van de warme melk aan toe. Roer alles goed om en zet het mengsel gedurende 30-40 minuten aan de kant. Dit zorgt ervoor dat de haver het vocht goed opslorpt en je een stevig en homogeen mengsel krijgt.
  3. Zo, na een goed half uurtje kan je van start gaan. Je bakt je pannenkoekjes het best in een antikleefpan met wat zonnebloemolie. Oh, en met deze toppings smaken ze nóg beter.
    • rood fruit / gepofte quinoa / gedroogde veenbessen & esdoorn siroop
    • exotisch: passievrucht / physalis / yoghurt & esdoorn siroop
    • banaan / chocolade krullen / geroosterde kokos schilfers & honing

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 775; energie (kCal): 186; vetten (g): 9,8; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 16,9; suikers (g): 7,3; vezels (g): 1; eiwitten (g): 7,2; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 89,48
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Ontbijt
  • HavermoutpannenkoekjesC