Recept zoekresultatenHavermoutpannenkoeken
Delhaize logo
  • Havermoutpannenkoeken
    C

Havermoutpannenkoeken

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Lichtmis,Brunch
Dessert
HavermoutpannenkoekenC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 150 g havermoutvlokken
  • 2 eieren
  • 2 el echte boter
  • 2,5 dl plantaardige melk (vb. amandel-, soja- of havermelk)
  • 1 zout
  • 1 kl kaneel
  • 4 el ahornsiroop
  • 50 g walnoten
  • 50 g pecannoten
  • 10 g kokosschilfers

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Havermout | Express

Quaker

Havermout | Express

231 gr

€2,69

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Kokosnotenmelk

Suzi Wan

Kokosnotenmelk

2 × 20 cl

€7,78

Kruiden | Kaneel | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Kaneel | Gemalen

38 gr

€3,79

Esdoorn | Siroop | Bio

Maple Joe®

Esdoorn | Siroop | Bio

250 gr

Bio

€5,89

Noten | Pecan | Bio

Delhaize

Noten | Pecan | Bio

200 gr

Bio

€7,55

Kokosnoot | Bio

Delhaize

Kokosnoot | Bio

400 gr

Bio

€1,65

Reeds in je keuken

Boter | Zacht | Ardeens

Carlsbourg

Boter | Zacht | Ardeens

250 gr

€3,59

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
€31,44

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min

  1. Mix de havermoutvlokken tot meel met je mixer of in een keukenmachine.
  2. Doe het havermoutmeel in een mengschaal en voeg de eieren, de kaneel en het zout toe. Leng het deeg geleidelijk aan met melk zodat je geen klontertjes krijgt. Meng goed tot een homogeen lopend beslag.
  3. Zet een pan op het vuur met de boter en bak er de pannenkoekjes in.
  4. Serveer met de noten en de kokosschilfers, giet er wat ahornsiroop over en bestuif met kaneel.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1365; energie (kCal): 328; vetten (g): 23,4; verzadigde vetten (g): 9,9; koolhydraten (g): 20,1; suikers (g): 6,1; vezels (g): 3,6; eiwitten (g): 7,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 563,18
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieC
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1365; energie (kCal): 328; vetten (g): 23,4; verzadigde vetten (g): 9,9; koolhydraten (g): 20,1; suikers (g): 6,1; vezels (g): 3,6; eiwitten (g): 7,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 563,18
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Lichtmis,Brunch
Ontbijt
Dessert
  • Havermoutpannenkoeken
    C

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Havermout | Express

Quaker

Havermout | Express

231 gr

€2,69

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Kokosnotenmelk

Suzi Wan

Kokosnotenmelk

2 × 20 cl

€7,78

Kruiden | Kaneel | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Kaneel | Gemalen

38 gr

€3,79

Esdoorn | Siroop | Bio

Maple Joe®

Esdoorn | Siroop | Bio

250 gr

Bio

€5,89

Noten | Pecan | Bio

Delhaize

Noten | Pecan | Bio

200 gr

Bio

€7,55

Kokosnoot | Bio

Delhaize

Kokosnoot | Bio

400 gr

Bio

€1,65

Reeds in je keuken

Boter | Zacht | Ardeens

Carlsbourg

Boter | Zacht | Ardeens

250 gr

€3,59

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
€31,44

Deze recepten kan je ook leuk vinden