Recept zoekresultatenHartige taart met asperges, ham en ricotta
Delhaize logo
  • Hartige taart met asperges, ham en ricottaC

Hartige taart met asperges, ham en ricotta

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Hartige taart met asperges, ham en ricottaC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 5 sneetjes gekookte ham
  • 3 grote eieren
  • 2 bussels witte asperges
  • 3 lente-uitjes
  • 1 pakje met 10 vierkantjes diepgevroren bladerdeeg (450 g)
  • 1 goede el bloem
  • 250 g ricottakaas
  • Peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Achterham 5 sneden + 5 sn  gratis
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Eieren | Bruin | Groot
    12 st
    0,33 €/st
    €3,95
  • Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal
    165 gr
    31,21 €/kg
    €5,15
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op 180 °C en verwijder het rooster. Vorm op een groot vel bakpapier een grote rechthoek (± 36 x 24 cm) door 6 ontdooide vierkantjes bladerdeeg tegen elkaar te leggen. Maak de zijkanten ervan licht vochtig en laat ze ongeveer 1 cm overlappen. Bevestig de zijden van de vierkantjes aan elkaar door ze in te drukken met de tanden van een vork. Smeer de randen van de grote rechthoek in met 1 losgeklopt ei. Snijd de resterende deegvierkantjes in 6 stroken en leg ze op de randen van de rechthoek zodat je een kader vormt. Smeer de randen opnieuw in met losgeklopt ei en voeg een tweede laag stroken toe. Bestrijk ook deze met ei, prik een paar keer met een vork in de taartbodem en schuif de taart met het bakpapier op het ovenrooster. Bak 12 min.
    2. Verwijder ondertussen de harde onderkant van de asperges en schil ze. Kook ze ongeveer 8 min. in gezouten water. Ze moeten "al dente" zijn. Spoel ze in koud water en droog ze af.
    3. Meng met een garde de bloem en de rest van het losgeklopte ei en voeg vervolgens de andere 2 eieren en de ricotta toe. Meng alles en kruid naar wens.
    4. Garneer de taartbodem met 4 sneetjes ham. Bedek met ¾ van het ricottabeslag, leg daarop de asperges dicht tegen elkaar en giet het resterende beslag erover. Breng op smaak met peper en bak 20 min. in de oven.
    5. Snijd de lente-uien en de resterende ham fijn en strooi ze over de taart. Serveer warm met een slaatje.

    Tip
    We gooien niets weg: gebruik de harde onderkanten en de schil van de asperges om soep te maken met 1 gesnipperde ui, 40 g boter, tijm, laurier, 1 l water en 2 bouillonblokjes. Laat 20 min. koken, mix en zeef. Voeg 1 dl room toe en klaar is Kees!

    Nutritionele informatie

    Voedingsstoffen per 100g bereid recept: Energie (kcal): 186; Eiwitten (g): 8,7; Vetten (g): 9,9; Koolhydraten (g) : 15,3; Vezels (g): 1,1, Nutri-score; C
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • Hartige taart met asperges, ham en ricottaC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Achterham 5 sneden + 5 sn  gratis
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Eieren | Bruin | Groot
    12 st
    0,33 €/st
    €3,95
  • Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal
    165 gr
    31,21 €/kg
    €5,15
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05