Recept zoekresultatenHapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Delhaize logo
  • Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenotenD

Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten

door Jeroen De Pauw

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hapjes
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenotenD

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 6 sneetjes peperkoek
  • 6 ronde plakjes ganzenlever
  • 1 vijg
  • 20 g pistachenoten
  • 20 g Speculaas
  • 6 takjes kervel

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Peperkoek
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    500 gr
    4,38 €/kg
    €2,19
    S1996020600048050000
  • Eendenlever | Blok
    80 gr
    149,88 €/kg
    €11,99
    F2010022500213930000
  • Vijgen Natuur
    250 gr
    14,36 €/kg
    €3,59
    S2021010800488940000
  • Snacking Pistaches
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
    S2021010800488890000
  • Begin met koken

    1. Maak met een snijvorm een cirkel van peperkoek ter grootte van een plakje ganzenlever.
    2. Snij de vijg in 6 kwartjes. Leg de ganzenlever op de peperkoek en bedek met een kwartje van de vijg.
    3. Plet de speculaas en hak de pistachenoten, bestrooi de vijgen met dit kruimelmengsel.
    4. Werk af met een takje kervel.
    5. Serveer met een goede champagne brut.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1614; energie (kCal): 388; vetten (g): 26,2; verzadigde vetten (g): 9,8; koolhydraten (g): 31,1; suikers (g): 19,7; vezels (g): 2,8; eiwitten (g): 5,9; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 322,04
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Andere
    Overig
    Overig
    Alle seizoenen
    Hapjes
    • Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenotenD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Peperkoek
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    500 gr
    4,38 €/kg
    €2,19
    S1996020600048050000
  • Eendenlever | Blok
    80 gr
    149,88 €/kg
    €11,99
    F2010022500213930000
  • Vijgen Natuur
    250 gr
    14,36 €/kg
    €3,59
    S2021010800488940000
  • Snacking Pistaches
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
    S2021010800488890000