Recept zoekresultatenHapje van maatjes en komkommer in een glaasje
Delhaize logo
  • Hapje van maatjes en komkommer in een glaasjeC

Hapje van maatjes en komkommer in een glaasje

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Aperitief
Hapje van maatjes en komkommer in een glaasjeC

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 3 radijzen
  • 6 bieslooksprietjes de ciboulette
  • 5 cm komkommer
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
  • 1,5 maatjes
  • peper
  • 120 g verse kaas in schaaltje

Begin met koken

  1. Meng de verse kaas met wat bieslook en peper. Verdeel het mengsel in de porties en doe het onderin de glaasjes.
  2. Schil de komkommer niet, verwijder de zaadjes, snij het vruchtvlees in heel kleine blokjes en schik ze bovenop de kaas in de glaasjes. Bedek met de in kleine blokjes gesneden maatjes.
  3. Versier de glaasjes met fijne schijfjes radijzen. Dek de glaasjes af en zet ze in de koelkast.
  4. Serveer koel bij het aperitief, afgewerkt met de overige sprietjes bieslook.

Kooktip

Een eenvoudige manier om de glaasjes met de kaas te vullen: steek de hoek van een diepvrieszakje in het glaasje, doe er het kaasmengsel in, knip de punt van het zakje en gebruik het als spuitzak.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 565; energie (kCal): 136; vetten (g): 10,9; verzadigde vetten (g): 5,5; koolhydraten (g): 2,3; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1; eiwitten (g): 7,1; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 89,53
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Lente
Aperitief
  • Hapje van maatjes en komkommer in een glaasjeC