Recept zoekresultatenHanenkammen in papillot
Delhaize logo
  • Hanenkammen in papillotA

Hanenkammen in papillot

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Overig
Lunch
Hanenkammen in papillotA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 250 g hanenkammen
  • 8 eetlepels droge witte wijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels gehakte verse kruiden (peterselie en bieslook)
  • 4 eetlepels dikke room Taste Of Inspirations
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Culinaire
    1 l
    5,59 €/l
    €5,59
  • Zout | Fijn | Guérande
    250 gr
    7,40 €/kg
    €1,85
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 -180°C.
    2. Snij 4 rechthoeken bakpapier en vouw ze in twee voor een vierkant.
    3. Borstel de hanenkammen af (laat ze niet in water weken), snij de grootste in stukken en verdeel ze in het midden over de stukken papier. Giet op elk hoopje hanenkammen: 1 eetlepel olie, 2 eetlepels wijn, 1 eetlepel kruiden, zout en peper. Doe er 1 eetlepel dikke room bij en sluit de papillotten.
    4. Zet 15 min. in de oven.
    5. Dien warm op, met dikke geroosterde sneden traditiebrood. Geef er eventueel een kleine salade bij.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1183; energie (kCal): 285; vetten (g): 13,7; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 33,5; suikers (g): 1,5; vezels (g): 5,9; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 337,44
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Overig
    Diner
    Herfst
    Lunch
    • Hanenkammen in papillotA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
    Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Culinaire
    1 l
    5,59 €/l
    €5,59
  • Zout | Fijn | Guérande
    250 gr
    7,40 €/kg
    €1,85
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden