Recept zoekresultatenHamburger met raclettekaas
Delhaize logo
  • Hamburger met raclettekaasC

Hamburger met raclettekaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Hamburger met raclettekaasC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 30 g rucola
  • 1 koffielepel olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • 50 g zongedroogde tomaten
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 3 blaadjes verse salie
  • 2 tomaten
  • 340 g gekruid kalfsgehakt
  • 120 g raclettekaas

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Notensla | Bio
    100 gr
    19,90 €/kg
    €1,99
    F2016041400307460000
  • Maxi burger
    510 gr
    7,43 €/kg
    €3,79
    F2014040700802400000
  • Salie | Soep-Saus | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100312200000
  • Smaaktrostomaat
    450 gr
    6,64 €/kg
    €2,99
    F1998040200321320000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 15 min. baktijd

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Snipper de salie fijn en snijd de raclettekaas in blokjes. Meng het gehakt, de zongedroogde tomaten, de kaas en de salie goed door mekaar en vorm er mooie hamburgers van.
    3. Zet een pan op het vuur met wat boter en geef de burgers een korstje. Schik de burgers dan in een ovenschaal en laat ze verder garen in de oven gedurende 15 min.
    4. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden. Zet een grillpan op het vuur en leg de halve broodjes er even op met de binnenkant naar beneden en draai ze daarna nog even om.
    5. Doe de rucola in een mengschaal, kruid met peper en zout en voeg de olijfolie toe, meng goed door mekaar.
    6. Haal de hamburgers uit de oven en leg ze op de onderkant van een broodje. Schik daarop een beetje rucola. Spoel de tomaten, verwijder het kroontje en snijd in fijne schijfjes. Schik een schijfje tomaat op de sla en leg de bovenkant van het broodje erop.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 839; energie (kCal): 201; vetten (g): 12,3; verzadigde vetten (g): 5,3; koolhydraten (g): 11,7; suikers (g): 2,2; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 10,6; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 527,83
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Hamburger met raclettekaasC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Notensla | Bio
    100 gr
    19,90 €/kg
    €1,99
    F2016041400307460000
  • Maxi burger
    510 gr
    7,43 €/kg
    €3,79
    F2014040700802400000
  • Salie | Soep-Saus | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100312200000
  • Smaaktrostomaat
    450 gr
    6,64 €/kg
    €2,99
    F1998040200321320000