Hamburger met raclettekaas
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Andere
Overig
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 30 g rucola
- 1 koffielepel olijfolie
- 1 eetlepel boter
- 50 g zongedroogde tomaten
- 4 hamburgerbroodjes
- 3 blaadjes verse salie
- 2 tomaten
- 340 g gekruid kalfsgehakt
- 120 g raclettekaas
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2016041400307460000
F2014040700802400000
F1986053100312200000
F1998040200321320000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min. + 15 min. baktijd
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Snipper de salie fijn en snijd de raclettekaas in blokjes. Meng het gehakt, de zongedroogde tomaten, de kaas en de salie goed door mekaar en vorm er mooie hamburgers van.
- Zet een pan op het vuur met wat boter en geef de burgers een korstje. Schik de burgers dan in een ovenschaal en laat ze verder garen in de oven gedurende 15 min.
- Snijd de hamburgerbroodjes doormidden. Zet een grillpan op het vuur en leg de halve broodjes er even op met de binnenkant naar beneden en draai ze daarna nog even om.
- Doe de rucola in een mengschaal, kruid met peper en zout en voeg de olijfolie toe, meng goed door mekaar.
- Haal de hamburgers uit de oven en leg ze op de onderkant van een broodje. Schik daarop een beetje rucola. Spoel de tomaten, verwijder het kroontje en snijd in fijne schijfjes. Schik een schijfje tomaat op de sla en leg de bovenkant van het broodje erop.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 839; energie (kCal): 201; vetten (g): 12,3; verzadigde vetten (g): 5,3; koolhydraten (g): 11,7; suikers (g): 2,2; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 10,6; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 527,83
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Diner
Herfst
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2016041400307460000
F2014040700802400000
F1986053100312200000
F1998040200321320000
Laad nog 3 producten