Recept zoekresultatenHamburger: De Limousin / bacon / saus met Cantal
Delhaize logo
  • Hamburger: De Limousin / bacon / saus met Cantal

Hamburger: De Limousin / bacon / saus met Cantal

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Hamburger: De Limousin / bacon / saus met Cantal

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 rundsburgers Limousin
  • 2 eetlepels esdoornsiroop
  • 1 eetlepel maïszetmeel
  • 100 ml melk
  • 100 ml geconcentreerde melk
  • olie voor het bakken
  • 4 blaadjes salade
  • 2 uien
  • 4 burgerbroodjes
  • 4 sneden bacon
  • 100 g geraspte parmezaan
  • 150 g cantal
  • boter

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Burger | Butcher Limousin
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Esdoorn | Siroop | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Koffiemelk | Romig
    50 cl
    4,78 €/l
    €2,39
  • Gemengde sla
    150 gr
    12,60 €/kg
    €1,89
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min. + 35 min. baktijd

    1. Schil de ui(en) en snij ze in sneden. Stoof ze in een beetje boter op een zacht vuurtje en laat ze gedurende 25 min. fruiten tot wanneer ze goed gekleurd en zacht zijn. Laat het spek bruinen in de pan zonder vetstof. Voeg de esdoornsiroop toe en laat enkele ogenblikken karamelliseren zonder te laten aanbranden.
    2. Bereid de kaassaus: doe de geraspte Cantal, parmesaan en de maïszetmeel in een pannetje, zet het op een zacht vuurtje en meng. Voeg de gecondenseerde melk en de melk toe en meng met een kloppertje. Peper goed en voeg zout toe indien nodig.
    3. Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid de burger met peper en zout. Bak ze naar smaak met een beetje vetstof in een pan op een stevig vuurtje.
    4. Steek de burgerbroodjes in de oven volgens de instructies op de verpakking. Garneer met uienkonfijt. Voeg het vlees, de kaassaus en een blaadje salade toe. Eindig met het brood en dien meteen op.

    Kooktip

    Bak je hamburger saignant opdat deze lekker sappig blijft!

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Hamburger: De Limousin / bacon / saus met Cantal

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Burger | Butcher Limousin
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Esdoorn | Siroop | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Koffiemelk | Romig
    50 cl
    4,78 €/l
    €2,39
  • Gemengde sla
    150 gr
    12,60 €/kg
    €1,89