Recept zoekresultatenHamburger: De Angus beef / stilton saus met whisky
Delhaize logo
  • Hamburger: De Angus beef / stilton saus met whiskyD

Hamburger: De Angus beef / stilton saus met whisky

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

2 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Hamburger: De Angus beef / stilton saus met whiskyD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 angus beef burgers
  • 1 theelepel Worcestershire saus
  • 1 theelepel mosterd op oude wijze
  • vloeibare honing
  • 2 eetlepels gezouten boter
  • 2 el sojasaus
  • 3 eetlepels ketchup
  • 3 eetlepels whisky
  • olie voor het bakken
  • 4 blaadjes salade
  • 4 uien
  • 100 g verse druiven
  • 4 burgerbroodjes
  • 4 sneden cheddar
  • 120 g stilton in schijfjes gesneden
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Butcher Burger | Black Angus
    300 gr
    15,83 €/kg
    €4,75
  • Saus | Worcester
    15 cl
    13,93 €/l
    €2,09
  • Mosterd | Oude wijze
    350 gr
    4,71 €/kg
    €1,65
  • Honing | Bloemen
    250 gr
    6,36 €/kg
    €1,59
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min + 10 min baktijd

    1. Snij de druiven in 2, zet ze opzij. Schil de uien en snij ze in sneden. Stoof ze in een beetje boter op een zacht vuurtje en laat ze gedurende 25 min. fruiten tot wanneer ze goed gekleurd en zacht zijn.
    2. Maak de saus klaar: meng de whisky, de ketchup, de sojasaus, de honing, de mosterd, de Worcestershire saus en peper goed.
    3. Verwarm de oven voor op 200ºC. Kruid de burger met peper en zout. Bak ze naar smaak met een beetje vetstof op een pan op een stevig vuurt. Leg 1 fijne snede stilton en een snede cheddar op het vlees, laat 1 min. verder bakken op een zacht vuurtje om de kaas te laten smelten.
    4. Steek de burgerbroodjes in de oven volgens de instructies op de verpakking. Garneer de saus en de uienkonfijt. Voeg aan het stiltonvlees, de druiven en een blaadje salade toe. Eindig met het brood en dien meteen op.

    Kooktip

    Bak je hamburger saignant opdat deze lekker sappig blijft!

    Nutritionele informatie

    Per portie: Energie: 204 kcal - Vetten: 11,9 g - Koolhydraten: 11,4 g - Eiwitten: 11,2 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Hamburger: De Angus beef / stilton saus met whiskyD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Butcher Burger | Black Angus
    300 gr
    15,83 €/kg
    €4,75
  • Saus | Worcester
    15 cl
    13,93 €/l
    €2,09
  • Mosterd | Oude wijze
    350 gr
    4,71 €/kg
    €1,65
  • Honing | Bloemen
    250 gr
    6,36 €/kg
    €1,59