Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGyoza met varkensvlees en groenekool
Delhaize logo
  • Gyoza met varkensvlees  en groenekoolD

Gyoza met varkensvlees en groenekool

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Lunch
Gyoza met varkensvlees  en groenekoolD

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 13 cl kokend water
  • 10 cl tamari
  • 10 cl rijstazijn
  • zout
  • 1 soeplepel saké
  • 1 koffielepel chilivlokken
  • 1 koffielepel poedersuiker
  • 150 g varkensgehakt
  • 4 stengels groene ui
  • 5 cm verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 180 g groenekool (blaadjes zonder middenste nerf)
  • 230 g patisseriebloem
  • 1 soeplepel gegrilde sesamolie
  • 3 soeplepels arachideolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Saus | Soja | Tamari
    150 gr
    25,00 €/kg
    €3,75
  • Rijstazijn
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Piment voor harissa
    27 gr
    109,26 €/kg
    €2,95
  • Suiker | Fijne korrel
    1 kg
    1,25 €/kg
    €1,25
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + 30 min. rusttijd

    1. Giet de bloem in een kom. Voeg het kokend water, het zout en de sesamolie toe en meng snel. Maak een bol. Bedek met een doek en laat 30 min. rusten.
    2. Blancheer de groenekool gedurende 3 min. in gezouten kokend water. Giet af, laat afkoelen en zwier droog. Snijd de blaadjes fijn.
    3. Pel en rasp de gember. Hak de knoflook fijn. Snijd de takjes groene ui fijn.
    4. In een kom: giet er de groenekool, gember, look, groene ui, het gehakt, de chilivlokken, de suiker, de tamari en de saké bij. Voeg zout toe en meng.
    5. Spreid het deeg fijn uit over een werkoppervlak dat met bloem bestrooid is. Snijd schijfjes met een vormpje of een kommetje. Doe 1 koffielepel vulling in het midden van elk deegschijfje. Doe met je vingers koud water op de rand van een half schijfje. Plooi in tweeën en kleef dicht. Maak 4 à 5 plooien in de rand door elke keer het deeg op zichzelf te plooien.
    6. Leg de gyoza's in een grote pan zodra de olie warm is. Voeg water toe totdat de gyoza's half bedekt zijn. Dek af en laat bakken op een hoog vuur totdat het meeste water verdampt is. Neem de bedekking weg totdat de gyoza's ingedikt zijn en een korstje hebben gekregen.
    7. Bereid de saus door alle ingrediënten te mengen.
    8. Op het bord: serveer de warme gyoza's met de saus in een potje.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 755; energie (kCal): 180; vetten (g): 8; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 18,7; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 7,2; zout (g): 2,2. Energie (kcal/portie): 291,24
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Japans
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Lunch
    • Gyoza met varkensvlees  en groenekoolD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Saus | Soja | Tamari
    150 gr
    25,00 €/kg
    €3,75
  • Rijstazijn
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Piment voor harissa
    27 gr
    109,26 €/kg
    €2,95
  • Suiker | Fijne korrel
    1 kg
    1,25 €/kg
    €1,25