Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Delhaize logo
  • GuacamoleA

Guacamole

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Aperitief
GuacamoleA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 avocado's
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels druivenpitolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 chilipeper
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min.

  1. Schil de avocado’s, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel het teentje knoflook en snipper fijn.
  2. Pers het sap van de limoen en voeg samen met de knoflook toe aan de avocado.
  3. Snijd de chilipeper overlangs, verwijder de zaadlijsten en de pitjes en hak zeer fijn.
  4. Voeg de chilipeper en de olie toe en plet dit avocadomengsel tot een papje.
  5. Serveer bij de groentechips als dipsaus.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 839; energie (kCal): 204; vetten (g): 20,3; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 2,9; suikers (g): 2; vezels (g): 3,8; eiwitten (g): 1,7; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 218,28
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Aperitief
  • GuacamoleA