Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtTerugroeping producten - Delhaize vraagt haar klanten om de "Brugse Pannenkoeken, Brugse Dessert Pannenkoeken" van het merk Geal niet meer te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGroentesoep met zeeduivel, knoflookcrème en preiolie, croutons met notenboter
Delhaize logo
  • Groentesoep met zeeduivel, knoflookcrème en preiolie, croutons met notenboter

Groentesoep met zeeduivel, knoflookcrème en preiolie, croutons met notenboter

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Groentesoep met zeeduivel, knoflookcrème en preiolie, croutons met notenboter

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • peper en zout (voor de soep en de preiolie)
  • peper en zout (voor de croutons met notenboter)
  • 100 g boter (voor de croutons met notenboter)
  • 1 Rustiek brood (voor de croutons met notenboter)
  • 100 g walnoten (voor de croutons met notenboter)
  • 1/2 bussel peterselie (voor de croutons met notenboter)
  • 1 teentje knoflook (voor de croutons met notenboter)
  • peper en zout (voor de knoflookcrème)
  • 2 dl room (voor de knoflookcrème)
  • 1 teentje knoflook (voor de knoflookcrème)
  • 600 g zeeduivelfilet (voor de soep en de preiolie)
  • 3 el olijfolie (voor de soep en de preiolie)
  • 3 dl zonnebloemolie (voor de soep en de preiolie)
  • 50 g boter (voor de soep en de preiolie)
  • 2 groentebouillonblokjes (voor de soep en de preiolie)
  • 2,5 dl melk (voor de soep en de preiolie)
  • 1 ui (voor de soep en de preiolie)
  • 5 grote aardperen (voor de soep en de preiolie)
  • 2 preistokken (voor de soep en de preiolie)
  • 1 bloemkool (voor de soep en de preiolie)

Begin met koken

Bereidingstijd: 50 min.

  1. Verdeel de bloemkool in roosjes. Schil de aardperen en snijd ze in stukken. Snijd de preiwitten in dikke schijfjes (houd het groen apart). Hak de ui. Stoof alles 5 min. in een kookpot met de gesmolten boter. Voeg 1,5 l water, de melk en de verkruimelde bouillonblokjes toe. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 20 min. sudderen. Laat even rusten.
  2. Preiolie: hak het groen van de prei en doe het in een kleine stoofpan met de zonnebloemolie. Verwarm op een vrij hoog vuur tot net onder het kookpunt. Verlaag het vuur en laat 15 min. op een matig vuurtje pruttelen. Mix fijn en filter door een zeef met een zeefdoek.
  3. Maak de knoflookcrème: pel alle teentjes knoflook en doe ze in een steelpan met de room, peper en zout. Laat 15 min. op een matig vuurtje pruttelen en mix fijn.
  4. Mix de soep (liefst in een blender), breng ze verder op smaak en warm ze zachtjes op.
    Maak de croutons: verwarm de oven voor op grillstand. Mix de boter met de peterselie, de noten, het geperste teentje knoflook, peper en zout. Scheur het brood in grote stukken, besmeer ze royaal met notenboter en bak ze ± 4 min. onder de grill goudbruin (houd ze in het oog!).
  5. Snijd de zeeduivel in kleine stukken en schroei ze kort dicht op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met de hete olijfolie. Kruid met peper en zout.
  6. Serveer de soep in grote diepe borden, voeg de stukken zeeduivel toe en werk af met een beetje knoflookcrème en preiolie. Geef er de croutons met notenboter bij.

Tip: Bewaar de rest van de preiolie in de koelkast. Gebruik ze voor een mayonaise, een dressing, op pasta ... Voor een felgroene olie, mix je er een handvol geblancheerde spinazieblaadjes bij.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Hoofdgerecht
  • Groentesoep met zeeduivel, knoflookcrème en preiolie, croutons met notenboter