Delhaize logo
  • GroentepaellaA

Groentepaella

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Kerst
Hoofdgerecht
GroentepaellaA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g courgetten
  • 1 kommetje artisjok (in olijfolie, uitgelekt)
  • 1 ui, fijngesneden
  • 100 g erwten
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 200 g groene boontjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 grote, groene paprika (in stukjes van 1 cm)
  • 1 grote rode paprika (in stukjes van 1 cm)
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper
  • 400 g rondkorrelige, paellarijst
  • 1/2 theelepel saffraandraadjes
  • 200 g tomaat (vers of uit blik)
  • 250 g tuinbonen

Begin met koken

Bereidingstijd: Bereidings- + kooktijd : 45 min.

  1. Schud de saffraandraadjes een paar seconden in een droge hete koekenpan zodat ze droog, maar niet gekleurd zijn. Wrijf ze in een vijzel met een stamper tot poeder. Doe er een scheutje bouillon bij en zet het opzij.
  2. Breng een pan gezouten water aan de kook. Doe de tuinbonen erin, breng ze aan de kook en laat ze 2 minuten koken. Schep ze met een schuimspaan in een zeef, laat ze uitlekken en doe ze in een schaal. Breng het water weer aan de kook en blancheer de groene boontjes 3 minuten. Schep ze met een schuimspaan in een zeef en spoel ze koud. Schud ze op een bord. Druk de tuinbonen uit de groene vliezen en doe ze bij de groene boontjes.
  3. Verhit 2 el olijfolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag of een ondiepe vuurvaste ovenschaal op halfhoog tot hoog vuur. Bak de plakjes courgette in 2-3 minuten goudbruin. Schep ze op een bord.
  4. Doe de rest van de olie in de pan en fruit de ui zachtjes 5 minuten. Bak nu de paprikablokjes mee tot de ui gaar en lichtbruin is. Roerbak de knoflook en paprikapoeder 1 minuut mee.
  5. Doe de tomaten in de pan en bak 2-3 minuten tot ze zachter zijn.
  6. Roer de overgebleven bouillon, de saffraan en wat zout en peper naar smaak door het tomatenmengsel en breng het aan de kook.
  7. Roer de rijst en de peterselie door de saus zodat hij gelijkmatig is verdeeld, strooi de groene boontjes, courgettes, doperwten en artisjokken over de rijst en schud de pan zodat de groenten iets in de saus zakken.
  8. Draai het vuur iets lager en laat alles 6 minuten borrelend koken.
  9. Draai het vuur nog lager en laat de paella nog 14 minuten koken tot alle vloeistof opgenomen en de rijst beetgaar is.
  10. Neem de pan van het vuur, dek hem af met een deksel of schone theedoek en laat de paella voor het opdienen nog 5 minuten rusten.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 349; energie (kCal): 83; vetten (g): 1,9; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 13,7; suikers (g): 1,3; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 2,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 559,5
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Kerst
Diner
Zomer
Hoofdgerecht
  • GroentepaellaA