Groenteburgers met knoflooksaus
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
5 op 5Vegetarisch
Overig
Snack

Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 ciabattabroodjes
- 1 eidooier
- 3 knoflookteentjes
- 10 cl olijfolie
- 1 pak gegrilde groenten met basilicum, diepvries Delhaize
- 1 koffielepel sterke mosterd
- 1 blokje tofu van 270 g, bio
- 50 g waterkers met jonge scheuten (gemengde salades Delhaize)
- zwarte peper en zout
Begin met koken
- Verwarm de gegrilde groenten 7 minuten in de pan.
- Snijd de tofu in gelijke plakken aan de hand van de porties, kruid met peper en zout en grill ze in de pan met een likje olijfolie.
- Stamp de knoflook met een snuifje zout in de vijzel tot een gladde pasta. Voeg de eidooier en de mosterd toe, roer glad. Giet er eerst druppel per druppel en dan straalsgewijs olijfolie bij en roer tot een knoflookmayonaise.
- Snijd de broodjes middendoor en rooster ze kort.
- Bestrijk een helft van elk broodje met een lepeltje knoflooksaus. Beleg met sla, gegrilde tofu en opnieuw knoflooksaus. Verdeel de groenten over de tofu en dek af met de tweede broodjeshelft.
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Overig
Lunch
Alle seizoenen
Snack