Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten bepaalde producten van het merk Delhaize niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGroente- en linzensoep
Delhaize logo
  • Groente- en linzensoepB

Groente- en linzensoep

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Vegetarisch
Overig
Lunch
Groente- en linzensoepB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 rood pepertje
  • zout
  • 5 cm gember
  • 1 rode ui
  • 1 citroen
  • 1 limoen
  • 250 g gepelde tomatenblokjes
  • 100 g kerstomaatjes
  • 200 g verse spinazie
  • 1 aubergine
  • 200 g linzen
  • 2 wortelen
  • 4 dl kokosmelk
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1/4 koffielepel sambal oelek
  • 5 dl water
  • 3 eetlepels gemalen kurkuma
  • 1 koffielepel komijnzaad
  • 2 koffielepels korianderzaad
  • 30 g grote kokosschilfers
  • 30 g koriander
  • 2 eetlepels bruine suiker

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min + 40 min kooktijd

  1. Pers het sap uit de gember en de citroen.
  2. Maal het koriander- en komijnzaad grof en rooster het zonder vetstof in een gietijzeren pot. Van zodra het aroma vrijkomt, voeg je de grofgesneden rode ui toe samen met 2 à 3 el olijfolie. Laat enkele minuten fruiten. Voeg nadien de gemalen kurkuma, de tomatenblokjes, de kokosmelk, de suiker, het gember- en het citroensap toe. Laat 40 min sudderen op een zacht vuurtje. Voeg eventueel sambal oelek toe.
  3. Spoel de groenten. Hak de wortelen en de aubergine in grove stukken, halveer de kerstomaten, snijd het rode pepertje in ringen en laat de spinaziebladeren in hun geheel.
  4. Rooster de wortelen en de aubergine beetgaar in de oven.
  5. Kook de linzen volgens de instructies op de verpakking. Van zodra de linzen gaar zijn, voeg je 2 el olijfolie, het fijngesnipperde rode pepertje en de korianderblaadjes toe.
  6. Voeg de gegrilde groenten, de spinaziebladen, de linzen en 5 dl water toe aan het mengsel in de gietijzeren pot. Kruid bij met zout.
  7. Garneer de soep met halve kerstomaatjes, koriander en kokosschilfers. Dien op met partjes limoen.

Kooktip

Dit heerlijk recept met linzen en kokos is een uitzonderlijk voedzame vegetarische maaltijdsoep.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 368; energie (kCal): 89; vetten (g): 6,2; verzadigde vetten (g): 3,3; koolhydraten (g): 5,6; suikers (g): 2,8; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 1,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 550,11
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Groente- en linzensoepB