Recept zoekresultatenGroente- en linzencurry, gebakken rijst met uien en cashewnoten
Delhaize logo
  • 00:00
    00:00
    A
  • Groente- en linzencurry, gebakken rijst met uien en cashewnoten

Groente- en linzencurry, gebakken rijst met uien en cashewnoten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Klassiek
Hoofdgerecht
Groente- en linzencurry, gebakken rijst met uien en cashewnotenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 250 g groene Le Puy linzen
  • peper en zout
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 2 eetlepels kurkuma
  • 2 eetlepels korianderpoeder
  • 50 g gember
  • 1/2 bussel verse koriander
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 takjes tijm
  • 6 el olijfolie
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 2 el rietsuiker
  • 800 g gepelde tomaten in blokjes (uit blik)
  • 50 g cashewnoten
  • 1 citroen
  • 4 uien
  • 1/2 knolselder
  • 500 g biowortelen
  • 250 g halfvolkoren langkorrelrijst

Begin met koken

Bereidingstijd: 35 min.

  1. Bedek de linzen met koud water. Breng aan de kook en laat 20 à 25 min. pruttelen.
  2. Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de wortelen in schijfjes (je hoeft ze niet te schillen als ze bio zijn) en snijd de geschilde knolselder in kleine blokjes. Leg een vel bakpapier op de ovenplaat en verdeel er de groenten over. Smeer ze in met 2 el olijfolie en bestrooi ze met geriste tijm en rozemarijn. Schuif alles 20 min. in de oven.
  3. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  4. Pel de helft van de uien en snijd ze in kleine partjes. Fruit ze 15 min. op een matig vuurtje in een grote braadpan met 3 el olijfolie.
  5. Rasp de gember en knijp de pulp met de vingers om er het sap uit te persen. Doe de rest van de gesnipperde uien in een stoofpan en fruit ze 2 min. met 1 el olijfolie, het korianderpoeder en de komijn. Voeg de tomatenblokjes, de kurkuma, de kokosmelk, het gembersap, het citroensap en de rietsuiker toe. Kruid met zout en peper. Laat alles 10 min. sudderen. Voeg de linzen, de wortelen en de knolselder toe. Breng verder op smaak.
  6. Voeg de rijst en de cashewnoten aan de uien toe. Fruit 2 min. op een vrij hoog vuur en breng verder op smaak. Werk af met de verse koriander en dien meteen op, als bijgerecht bij de curry.

Kooktip

Gebruik voor een snellere versie gekookte linzen, basmatirijst en een restje gekookte groenten in plaats van de wortelen en de knolselder.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 455; energie (kCal): 108; vetten (g): 4,3; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 13,3; suikers (g): 2,8; vezels (g): 2,8; eiwitten (g): 3,3; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 1060,13
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Indiaas
Klassiek
Winter
Hoofdgerecht
  • 00:00
    00:00
    A
  • Groente- en linzencurry, gebakken rijst met uien en cashewnoten