Recept zoekresultatenGroene soep en avocadotoasts
Delhaize logo
  • Groene soep en avocadotoastsB

Groene soep en avocadotoasts

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Lunch
Groene soep en avocadotoastsB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 bussel waterkers
  • peper en zout (voor de toasts met avocadospread)
  • 1 klein teentje knoflook (voor de toasts met avocadospread)
  • 1 klein stukje rode peper (voor de toasts met avocadospread)
  • 1 el olijfolie (voor de toasts met avocadospread)
  • enkele sneetjes meergranenbrood (voor de toasts met avocadospread)
  • 50 g cashewnoten (voor de toasts met avocadospread)
  • 1 limoen (voor de toasts met avocadospread-
  • 1 avocado (voor de toasts met avocadospread)
  • Peper en zout
  • 1 teentje knoflook
  • 25 g boter
  • 4 blokjes groentebouillon
  • 2 l water
  • 1 avocado
  • 2 sjalotten
  • 50 g kervel
  • 200 g spinazie
  • 2 takjes munt

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min. + 30 min. weektijd

  1. Laat de cashewnoten minstens 30 min. in warm water weken.
  2. Fruit de gehakte sjalotten en het geperste teentje knoflook gedurende 2 min. op een zacht vuurtje, in een kookpot met de gesmolten boter. Voeg de spinazie, de waterkers, de kervel, het water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 15 min. sudderen.
  3. Maak intussen de avocadospread: laat de cashewnoten uitlekken en mix ze in de beker van de mixer met het vruchtvlees van de avocado, het sap van de limoen, de olijfolie, het geperste teentje knoflook, het gehakte pepertje (zonder pitjes) en peper en zout, tot een homogeen mengsel.
  4. Voeg het vruchtvlees van de avocado en de muntblaadjes toe in de kookpot. Mix de soep fijn en breng ze verder op smaak.
  5. Dien warm op met het brood en de avocadospread.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Lunch
  • Groene soep en avocadotoastsB