Recept zoekresultatenGroene lamscurry met groenten
Delhaize logo
  • 00:00
    -01:08
    A
  • Groene lamscurry met groenten

Groene lamscurry met groenten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Party,Pasen
Hoofdgerecht
Groene lamscurry met groentenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 125 g minimaïs
  • 1 snuifje saffraandraden
  • 1/2 bosje koriander
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g gember
  • 30 g boter
  • 1 eetlepel groene currypasta
  • 10 cl rundsfond
  • 4 dl kokosmelk
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 wortels (assortiment van witte, gele, oranje, rode)
  • 1 ui
  • 1,2 kg lamsbout
  • 125 g groene aspergepunten
  • 400 g bloemkool- en/of broccoliroosjes
  • 1 puntpaprika
  • 1 Kaffir limoen blad

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zoete puntpaprika | 3st | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    270 gr
    10,33 €/kg
    €2,79
    F2018101700025910000
  • KAFFIR LIME GEDROOGD
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2012120400123270000
  • Gepekelde hele babymaïs
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    200 gr
    7,75 €/kg
    €1,55
    S2004112500012360000
  • Wortelen | Fijn
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    1,98 €/kg
    €0,99
    F2013111900302710000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min + 1.35 u kookuit

    1. Hak de ui en pers het teentje knoflook; fruit ze op een zacht vuurtje in een brede kookpot met de gesmolten boter.
    2. Been ondertussen de lamsbout uit en snijd hem in blokjes. Doe ze ook in de kookpot, laat ze even kleuren en bestuif ze met bloem. Meng 1 min en giet er de rundsfond bij. Voeg vervolgens het kaffirblaadje toe, het fijngehakte pepertje en de gember in dikke plakjes. Zet het deksel op de pan en laat 1.30 u op een zacht vuurtje sudderen.
    3. Snijd ondertussen de roosjes van de bloemkool en/of de broccoli los. Snijd de wortelen schuin in fijne schijfjes. Doe alles in een grote pot kokend gezouten water en reken 6 min kooktijd zodra het water weer begint te koken. Snijd de minimais in 2 en voeg ze toe in de kookpot, samen met de groene aspergepunten. Laat 3 min doorkoken. Giet af en laat alle groenten schrikken in een grote kom koud water.
    4. Als het lamsvlees gaar is, voeg je de kokosmelk, de groene currypasta en de saffraan toe in de stoofpan. Meng en voeg de uitgelekte groenten en de zoete puntpaprika in schijfjes toe. Breng verder op smaak en laat nog 5 min sudderen. Bestrooi met gehakte koriander.
    5. Dien warm op, met basmatirijst.

    Kooktip

    • Heb je nog restjes gekookte groenten van de vorige dag? Verspil ze niet: gooi ze in de lamsschotel!

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 439; energie (kCal): 105; vetten (g): 6; verzadigde vetten (g): 4; koolhydraten (g): 3,9; suikers (g): 1,7; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 8,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 628
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Party,Pasen
    Lunch,Diner
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -01:08
      A
    • Groene lamscurry met groenten

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zoete puntpaprika | 3st | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    270 gr
    10,33 €/kg
    €2,79
    F2018101700025910000
  • KAFFIR LIME GEDROOGD
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2012120400123270000
  • Gepekelde hele babymaïs
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    200 gr
    7,75 €/kg
    €1,55
    S2004112500012360000
  • Wortelen | Fijn
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    1,98 €/kg
    €0,99
    F2013111900302710000