Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

NIEUW NIEUW NIEUWOns nieuw exclusief abonnement is er! Delhaize delivery +, dat is onbeperkt je boodschappen thuis leveren vanaf € 10 per maand.Lees meer

Recept zoekresultatenGrietfilets en gegrilde groenten, emulsie van parmigiano
Delhaize logo
  • 00:00
    -03:32
    A
  • Grietfilets en gegrilde groenten, emulsie van parmigiano

Grietfilets en gegrilde groenten, emulsie van parmigiano

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

3 op 5
Hoofdgerecht
Grietfilets en gegrilde groenten, emulsie van parmigianoA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 800 g grietfilets
  • 1 kg wortelgroenten naar keuze: pastinaak, rapen, wortelen van verschillende kleuren, peterseliewortel ...
  • 8 el olijfolie
  • 4 takjes rozemarijn
  • 8 takjes tijm
  • 2 takjes oregano
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • 100 g parmigiano (voor de emulsie)
  • 5 dl melk (voor de emulsie)
  • 15 g boter (voor de emulsie)
  • 2 gevogeltebouillon-blokjes (voor de emulsie)
  • 1 laurierblaadje (voor de emulsie)
  • 4 takjes tijm (voor de emulsie)
  • peper en zout (voor de emulsie)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rozemarijn
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
    F2021022500077600000
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022500077570000
  • Kruiden | Oregano
    30 gr
    165,00 €/kg
    €4,95
    Afhaling vanaf 15/05
    S2021012800502250000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge | Bio
    50 cl
    8,58 €/l
    €4,29
    S2020072800450660000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 1u. kooktijd

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Borstel de ongeschilde groenten schoon. Snijd ze in grote stukken en meng ze in een grote schaal met de helft van de olijfolie, de rozemarijn, de oregano, de helft van de tijm, de ongepelde gehalveerde teentjes knoflook, peper en zout. Schuif 1u. in de oven en meng intussen af en toe.
    2. Maak de emulsie: doe de melk, 1 l water, de bouillonblokjes, het laurierblaadje en de tijm in een grote steelpan. Voeg de grof gehakte parmigiano toe en warm zachtjes op. Laat alles gedurende 1u. op een heel zacht vuurtje pruttelen. Breng verder op smaak.
    3. Plooi de grietfilets in 3. Schik ze in een grote geoliede ovenschaal, besprenkel ze met een scheutje olijfolie. Kruid de vis met peper en zout. Schuif de schaal 8 min. in de oven (boven de groenten).
    4. Giet de basis voor de emulsie door een puntzeef. Voeg de boter in kleine stukken toe en mix tot een schuimige en luchtige saus. Overgiet de grietfilets met de emulsie en serveer er de gegrilde groenten bij. Werk af met tijm.

    Tip: Gebruik ook de korsten van de parmigiano in de emulsie. Beter nog: gebruik gerust enkel de korsten! #lesswaste

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -03:32
      A
    • Grietfilets en gegrilde groenten, emulsie van parmigiano

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rozemarijn
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
    F2021022500077600000
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022500077570000
  • Kruiden | Oregano
    30 gr
    165,00 €/kg
    €4,95
    Afhaling vanaf 15/05
    S2021012800502250000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge | Bio
    50 cl
    8,58 €/l
    €4,29
    S2020072800450660000