Recept zoekresultatenGriekse salade
Delhaize logo
  • Griekse salade
    B

Griekse salade

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

2 op 5
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Griekse saladeB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g tomaten
  • 1 komkommer
  • 2 rode uien
  • 200 g feta
  • 1/2 limoen (het sap)
  • 10 g verse oregano
  • 50 g zwarte olijven
  • 5 cl olijfolie extra zuiver
  • 2 cl wijnazijn
  • peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Smaaktrostomaat

Delhaize

Smaaktrostomaat

2 × 450 gr

€9,98

Komkommer | Bio

Delhaize

Komkommer | Bio

1 st

Bio

€1,89

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Original | Greek Feta

Euro Fresh Food

Original | Greek Feta

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,59

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,69

Kruiden | Oregano

Santa Maria

Kruiden | Oregano

30 gr

€5,75

Zwarte olijf

Delhaize

Zwarte olijf

130 gr

€2,99

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Azijn | Wijn | Sjalot

Taste of Inspirations

Azijn | Wijn | Sjalot

25 cl

€1,89

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€32,72

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min

  1. Snijd de tomaten in kwartjes.
  2. Schil de komkommer en snijd overlangs in 2. Verwijder de pitjes met een lepeltje en snijd de komkommer in fijne sneetjes. Pel en snijd de rode uien in fijne ringen en laat weken in water zodat de smaak minder sterk wordt.
  3. Maak de vinaigrette door de olijfolie, de wijnazijn, het citroensap en de oregano te mengen. Kruid met peper en zout.
  4. Snijd de feta in blokjes, meng alle ingrediënten van deze salade in een schaal en overgiet met de vinaigrette.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 383; energie (kCal): 92; vetten (g): 7; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 3,7; suikers (g): 2,3; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 2,9; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 325,13
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieB
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 383; energie (kCal): 92; vetten (g): 7; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 3,7; suikers (g): 2,3; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 2,9; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 325,13
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Grieks
Vegetarisch
Diner
Lente,Zomer
Hoofdgerecht
  • Griekse salade
    B

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Smaaktrostomaat

Delhaize

Smaaktrostomaat

2 × 450 gr

€9,98

Komkommer | Bio

Delhaize

Komkommer | Bio

1 st

Bio

€1,89

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Original | Greek Feta

Euro Fresh Food

Original | Greek Feta

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,59

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,69

Kruiden | Oregano

Santa Maria

Kruiden | Oregano

30 gr

€5,75

Zwarte olijf

Delhaize

Zwarte olijf

130 gr

€2,99

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Azijn | Wijn | Sjalot

Taste of Inspirations

Azijn | Wijn | Sjalot

25 cl

€1,89

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€32,72