Griekse salade
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Buiten eten
Salade
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 500 g tomaten
- 2 cl wijnazijn
- 5 cl olijfolie extra zuiver
- 50 g zwarte olijven
- 10 g verse oregano
- 1/2 limoen (het sap)
- 200 g feta
- 2 rode uien
- 1 komkommer
- peper en zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1990050900321300000
S2002062000007210000
S2019081300291230000
S2019080100286940000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min
- Snijd de tomaten in kwartjes.
- Schil de komkommer en snijd overlangs in 2. Verwijder de pitjes met een lepeltje en snijd de komkommer in fijne sneetjes. Pel en snijd de rode uien in fijne ringen en laat weken in water zodat de smaak minder sterk wordt.
- Maak de vinaigrette door de olijfolie, de wijnazijn, het citroensap en de oregano te mengen. Kruid met peper en zout.
- Snijd de feta in blokjes, meng alle ingrediënten van deze salade in een schaal en overgiet met de vinaigrette.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 383; energie (kCal): 92; vetten (g): 7; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 3,7; suikers (g): 2,3; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 2,9; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 325,13
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Grieks
Vegetarisch
Buiten eten
Diner
Alle seizoenen
Salade
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1990050900321300000
S2002062000007210000
S2019081300291230000
S2019080100286940000
Laad nog 4 producten