Green pancakes
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Ontbijt
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 60 g spinazie
- 1 heel rijpe grote banaan
- 135 g bloem
- 1 kl bakpoeder
- 1 ei
- 2 takjes munt (voor de garnituur)
- 1 el ahornsiroop (voor de garnituur)
- 250 g Griekse yoghurt (voor de garnituur)
- 1 biolimoen (voor de garnituur)
- 150 g blauwe bessen (voor de garnituur)
- 100 g braambessen (voor de garnituur)
- 1 snuifje zout
- 1 snuifje kaneelpoeder
- 40 g boter
- 1 el ahornsiroop
- 2,5 dl melk
- 1 kl natriumbicarbonaat
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1981122200092220000
F1986053100311900000
F1993101900107900000
F2018122600028460000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 10 min. + 20 min. baktijd
- Verwarm de oven voor op 70°C.
- Snijd de banaan in schijfjes en mix ze samen met alle andere ingrediënten, behalve de boter, in de beker van de mixer of de blender.
- Verwarm de helft van de boter op een zacht vuurtje, in een grote braadpan. Schep er 3 grote lepels deeg in, op voldoende afstand van elkaar. Draai de pancakes om wanneer alle luchtbelletjes verdwenen zijn en bak de andere kant nog 1 min. Houd ze in de oven warm terwijl je de volgende pancakes bakt. Voeg af en toe een klontje boter toe in de braadpan. In totaal kun je hiervan zo’n 16 pancakes maken.
- Meng de yoghurt met de ahornsiroop. Serveer hem met de pancakes en de vruchten. Bestrooi alles met fijngeraspte limoenzeste en muntblaadjes.
Tip: Zin om uit te slapen? Bak de pancakes een dag op voorhand en warm ze ’s morgens in de microgolfoven op.
Nutritionele informatie
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Ontbijt
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1981122200092220000
F1986053100311900000
F1993101900107900000
F2018122600028460000
Laad nog 4 producten