Delhaize logo
  • Green Cava

Green Cava

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Kerst,Buiten eten
Dranken en cocktails
Green Cava

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1/2 Galia meloen
  • 1 fles gekoelde cava brut (goedkope)
  • 1 limoen
  • 3 eetlepels rietsuikersiroop
  • verse munt

Begin met koken

  1. Schil de halve meloen en snij het vruchtvlees in blokjes, je hebt ongeveer 300 g nodig. Doe ze in een grote karaf, voeg het limoensap toe en de rietsuikersiroop. Mix tot een gladde puree. Dek af en bewaar in de koelkast.
  2. Voeg, net voor het serveren, geleidelijk aan de goed gekoelde cava toe en meng. Dien meteen op in champagneglazen. Versier eventueel met een stukje meloen, doe er enkele muntblaadjes bij en geniet!

Kooktip

De hoeveelheid rietsuikersiroop hangt af van je eigen smaak en het suikergehalte van de meloen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 301; energie (kCal): 72; vetten (g): 0,1; verzadigde vetten (g): 0; koolhydraten (g): 5,7; suikers (g): 4,9; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 0,3; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 135,14
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst,Buiten eten
Overig
Zomer
Dranken en cocktails
  • Green Cava