Recept zoekresultatenGravlaks - Gravet Laks
Delhaize logo
  • 00:00
    -04:13
    C
  • Gravlaks - Gravet Laks

Gravlaks - Gravet Laks

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Overig
Lunch
Gravlaks - Gravet LaksC

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 750 g zalmfilet met vel
  • 30 g fijn zout
  • 30 g bloemsuiker
  • 2 eetlepels gemalen venkel
  • 2 bosjes dille
  • 12 sneetjes donker brood
  • 100 ml mosterd van Dijon
  • 100 g bruine suiker

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min. + 1 à 2 dagen marineren

  1. Spoel de zalm af met koud water en laat hem drogen. Hak de helft van de dille fijn.
  2. Leg de zalm met het vel naar onder in een schotel. Bestrooi met zout, suiker en met de gemalen venkel. Wrijf elk ingrediënt goed in de zalm in. Bestrooi met dille. Dek af en zet in de koelkast.
  3. Laat de vis 1 à 2 dagen marineren. Verwijder regelmatig het water dat eruit zal komen.
  4. Spoel de vis af en droog hem goed af vooraleer op te dienen. Hak ½ bosje dille fijn en strooi dat over de vis. Snijd de vis in fijne plakjes.
  5. Meng de mosterd, de bruine suiker en ½ bosje fijngehakte dille om de saus te maken.
  6. Dien op met donker brood.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 950; energie (kCal): 227; vetten (g): 9,2; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 21,5; suikers (g): 9,3; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 14,3; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 555,02
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • 00:00
    -04:13
    C
  • Gravlaks - Gravet Laks