Recept zoekresultatenGratin van zoete aardappelen met halloumi en zaden
Delhaize logo
  • Gratin van zoete aardappelen met halloumi en zadenA

Gratin van zoete aardappelen met halloumi en zaden

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

1 op 5
Vegetarisch
Overig
Hoofdgerecht
Gratin van zoete aardappelen met halloumi en zadenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 kg zoete aardappelen
  • zout
  • peper
  • gemalen nootmuskaat
  • gemalen komijn
  • chilipoeder
  • 1/2 komkommer
  • 4 slakropjes little gem
  • 1 bussel verse munt
  • 4 eetlepels gemengde zaden
  • 2 eieren
  • 225 g halloumi natuur
  • 1,5 eetlepels azijn

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zoete aardappelen | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Muskaatnoot | Gebroken | Molen
    50 gr
    57,00 €/kg
    €2,85
  • Kruiden | Komijn | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Chili | Poeder
    41 gr
    71,95 €/kg
    €2,95
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 35 min kooktijd.

    1. Schil en snij de zoete aardappelen in stukken. Leg ze in een kookpot, bedek met koud water en breng aan de kook. Reken dan 20 min. gaartijd.
    2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    3. Rasp de halloumi met de grove kant van de rasp.
    4. Giet de aardappelen af en doe ze opnieuw in de kookpot (van het vuur). Voeg de specerijen toe, peper, zout en prak alles met de pureestamper. Voeg de eieren toe en roer krachtig. Doe er dan enkele fijngehakte muntblaadjes bij.
    5. Verdeel de puree over individuele ovenschaaltjes en bedek met de geraspte kaas. Bestrooi met de granen en zet 15 min. in de oven.
    6. Maak de salade klaar met de little gemkropjes, de komkommer, de olijfolie, de azijn en een beetje zout.
    7. Serveer de salade bij de gratin.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 483; energie (kCal): 115; vetten (g): 6,1; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 9; suikers (g): 2,9; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 621,69
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Overig
    Diner
    Andere
    Hoofdgerecht
    • Gratin van zoete aardappelen met halloumi en zadenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zoete aardappelen | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Muskaatnoot | Gebroken | Molen
    50 gr
    57,00 €/kg
    €2,85
  • Kruiden | Komijn | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Chili | Poeder
    41 gr
    71,95 €/kg
    €2,95