Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten bepaalde producten van het merk Delhaize niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGratin van knolselder en aardappelen en spek
Delhaize logo
  • Gratin van knolselder en aardappelen en spekB

Gratin van knolselder en aardappelen en spek

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Gratin van knolselder en aardappelen en spekB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g spekreepjes
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 1/4 knolselder
  • 4 grote zachtkokende aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 80 g gemalen kaas
  • 1 ei
  • 1 eetlepel boter
  • 4 cl room 20% V.G.

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gerookte spekjes
    250 gr
    7,24 €/kg
    €1,81
  • Muskaatnoot | Gebroken | Molen
    50 gr
    57,00 €/kg
    €2,85
  • Knolselder | Cat1
    1 st
    0,99 €/st
    €0,99
  • Aardappelen bloemig | Bio
    2 kg
    2,25 €/kg
    €4,49
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min + 1 u gaartijd

    1. Verwarm de oven voor op 160°C.
    2. Schil de knolselder en de aardappelen en snijd beide in fijne plakjes met behulp van een mandoline. Boter je ovenschaal in en wrijf in met een teentje knoflook. Verdeel er de plakjes knolselder en aardappel over en kruid met peper en zout.
    3. Meng de room met het ei en klop los. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Giet het room-eimengsel over de groenteschotel zodat de groenten net niet onderstaan.
    4. Zet een pan op het vuur en bak de spekreepjes erin krokant. Laat de blokjes goed uitlekken op een velletje keukenpapier en strooi ze over de ovenschaal. Bedek met de gemalen kaas. Plaats de gratin in de oven en gaar deze gedurende 1 u.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 649; energie (kCal): 156; vetten (g): 9,9; verzadigde vetten (g): 4,7; koolhydraten (g): 5,7; suikers (g): 0,7; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 10,6; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 288,29
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Gratin van knolselder en aardappelen en spekB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gerookte spekjes
    250 gr
    7,24 €/kg
    €1,81
  • Muskaatnoot | Gebroken | Molen
    50 gr
    57,00 €/kg
    €2,85
  • Knolselder | Cat1
    1 st
    0,99 €/st
    €0,99
  • Aardappelen bloemig | Bio
    2 kg
    2,25 €/kg
    €4,49