Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenGratin van aubergine en seitan
Delhaize logo
Gratin van aubergine en seitan

Gratin van aubergine en seitan

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 40 g bloem
  • 40 g boter
  • 100 g feta
  • 1 zakje gegrilde aubergineschijven (diepvries)
  • 300 g gehakte bioseitan
  • 50 cl halfvolle melk
  • gemalen zwarte peper
  • zout
  • 40 g bloem
  • 40 g boter
  • 100 g feta
  • 1 zakje gegrilde aubergineschijven (diepvries)
  • 300 g gehakte bioseitan
  • 50 cl halfvolle melk
  • gemalen zwarte peper
  • zout

Begin met koken

: 10
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Bechamelsaus: Smelt de boter in een steelpan, bestrooi met de bloem, meng 1 minuut met een garde en voeg dan beetje bij beetje al kloppend de melk toe. Laat enkele minuten zacht koken tot de saus dikt. Breng op smaak met peper, zout en een snufje kaneelpoeder.
3
Verbrokkel de seitan en de feta. Giet 1/3 van de bechamelsaus in 4 individuele schotels. Verdeel er de helft van de aubergineschijven (ontdooid) en de helft van de seitan over. Bedek met 1/3 bechamel en herhaal met de overige ingrediënten. Eindig met verbrokkelde seitan en feta. Bak in 15 à 20 minuten goudbruin in de oven.
4
Haal sneden focaccia door olijfolie en gril ze. Serveer bij de gratin.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Bechamelsaus: Smelt de boter in een steelpan, bestrooi met de bloem, meng 1 minuut met een garde en voeg dan beetje bij beetje al kloppend de melk toe. Laat enkele minuten zacht koken tot de saus dikt. Breng op smaak met peper, zout en een snufje kaneelpoeder.
3
Verbrokkel de seitan en de feta. Giet 1/3 van de bechamelsaus in 4 individuele schotels. Verdeel er de helft van de aubergineschijven (ontdooid) en de helft van de seitan over. Bedek met 1/3 bechamel en herhaal met de overige ingrediënten. Eindig met verbrokkelde seitan en feta. Bak in 15 à 20 minuten goudbruin in de oven.
4
Haal sneden focaccia door olijfolie en gril ze. Serveer bij de gratin.
Nutritionele informatie
Energie: 450 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Feta kaas | Op eiken vaten gerijpt

Dodoni

Feta kaas | Op eiken vaten gerijpt

150 gr

€2,69

Aubergine | 1Stuk

Delhaize

Aubergine | 1Stuk

1 st

€1,25

Seitan | Gehakt | Vegan | Bio

Delhaize

Seitan | Gehakt | Vegan | Bio

2 × 200 gr

Bio

€7,98

Melk | Halfvolle

Inza

Melk | Halfvolle

1 l

€2,15

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€15,32