Gratin van Griekse pasta, mosselen, tomaten en saffraan
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldAndere
Overig
Pasta
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 300 g gekookte mosselen zonder schelp
- zout
- 1 takje verse tijm
- 4 tomaten
- 1 sjalot
- 1 mespunt saffraanpoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- 200 g manouri (zachte kaas van schapenmelk)
- 360 g Griekse pasta
- zwarte peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009011200296710000
F2021022500077570000
F2021032900078840000
F2015060500309010000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min
- Hak de sjalot fijn. Stoof hem samen met de tijm zachtjes aan in olijfolie. Snijd de manourikaas in kleine blokjes.
- Kook de pasta in gezouten kokend water. Laat uitlekken. Voeg de sjalot, de saffraan, de blokjes manouri en de mosselen toe. Peper.
- Snijd de tomaten in 2 en daarna in schijfjes.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verdeel de bereiding over 4 individuele schaaltjes. Verdeel er de schijfjes tomaat over. Zet gedurende 15 min in de oven.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 653; energie (kCal): 156; vetten (g): 7,1; verzadigde vetten (g): 4,1; koolhydraten (g): 16,4; suikers (g): 2,1; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 4; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 698,57
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Grieks
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Pasta
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009011200296710000
F2021022500077570000
F2021032900078840000
F2015060500309010000
Laad nog 4 producten