Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

🎁 Speciale aanbieding Delivery + :€99 in plaats van €120 voor 12 maanden onbeperkte levering! 🚚 Profiteer er snel van, Delivery + is nu overal in België beschikbaar*!Meer info >

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om het product « Schotel van de chef van het merk Delhaize » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGratin dauphinois
Delhaize logo
  • 00:00
    -03:41
    B
  • Gratin dauphinois

Gratin dauphinois

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Kids,Eindejaar
Bijgerechten
Gratin dauphinoisB

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1 kg vastkokende aardappelen (Charlotte, Belle de Fontenay, etc.)
  • 30 g boter
  • 50 cl room 20%
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Aardappelen | Charlotte | Vastkokend
    1 kg
    2,19 €/kg
    €2,19
    F1989011800378900000
  • Room 20%
    20 cl
    3,55 €/l
    €0,71
    F2015112500153100000
  • Reeds in je keuken
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,56 €/kg
    €2,89
    F1981081800104400000
  • Lookbol | Netje
    75 gr
    19,87 €/kg
    €1,49
    F2008102300300430000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 1 u 15 kooktijd

    1. Laat de oven voorverwarmen op 180°C.
    2. Schil de aardappelen en snijd ze in heel fijne, ronde schijfjes. Snijd het knoflookteentje in twee.
    3. Wrijf de binnenkant van een gratineerschaal krachtig in met knoflook. Leg een eerste laag aardappelen in de schaal.Voeg zout en peper toe. Doe hetzelfde met de verblijvende aardappelen en voeg na elke laag kruiden toe. Giet voorzichtig de room erover. Leg enkele boterballetjes op de aardappelen en zet de schaal in de oven.
    4. Laat de aardappelen 1 u 15 garen.
    5. Serveer bij vlees of vis.

    Kooktip

    Bedek de gratin dauphinois zo nodig met zilverpapier om te voorkomen dat de bovenste laag overgaar wordt.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 411; energie (kCal): 98; vetten (g): 4,6; verzadigde vetten (g): 3; koolhydraten (g): 11,4; suikers (g): 2,2; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 2,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 218,93
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Kids,Eindejaar
    Overig
    Bijgerechten
    • 00:00
      -03:41
      B
    • Gratin dauphinois

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Aardappelen | Charlotte | Vastkokend
    1 kg
    2,19 €/kg
    €2,19
    F1989011800378900000
  • Room 20%
    20 cl
    3,55 €/l
    €0,71
    F2015112500153100000
  • Reeds in je keuken
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,56 €/kg
    €2,89
    F1981081800104400000
  • Lookbol | Netje
    75 gr
    19,87 €/kg
    €1,49
    F2008102300300430000