Recept zoekresultatenGranolareep met mascarponecrème en frambozen
Delhaize logo
  • Granolareep met mascarponecrème en frambozenC

Granolareep met mascarponecrème en frambozen

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Terug naar school
Snack
Granolareep met mascarponecrème en frambozenC

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 200 g verse frambozen
  • 5 dl water
  • 5 cl honing
  • 100 g mascarpone
  • 150 g cashewnoten
  • 30 g geroosterde sesamzaadjes
  • 150 g gepelde pistachenoten
  • 100 g gedroogde kokosnoot
  • 30 g gedroogde veenbessen
  • 220 g gedroogde abrikozen
  • 1 vanillestokje

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Frambozen
    125 gr
    19,92 €/kg
    €2,49
  • Honing
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Mascarpone
    250 gr
    4,60 €/kg
    €1,15
  • Cashew | Sour Cream
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min + 3 u weektijd + 2 u rusttijd

    1. Week de cashewnoten gedurende 3 u in lauw water.
    2. Doe de pistachenoten, het sesamzaad en de gedroogde kokosnoot in de mixer en laat 1 min draaien. Voeg de abrikozen, de veenbessen en 2 el water toe. Mix verder tot je een zachte deegbal hebt.
    3. Duw de deegbal plat tussen 2 vellen vershoudfolie zodat je een fijne plak van 1 cm hebt. Leg die voor 1 u in de diepvries.
    4. Mix de geweekte cashewnoten, voeg 5 cl water toe en mix tot je een glad deeg hebt. Voeg de mascarpone toe en meng verder met een klopper tot je een homogeen mengsel hebt.
    5. Smeer dit uit op de granola en plaats opnieuw min. 1 u in de diepvries.
    6. Leg de frambozen op de crème, snijd er repen van 3 bij 6 cm van en dien meteen op.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 940; energie (kCal): 225; vetten (g): 14,8; verzadigde vetten (g): 5,5; koolhydraten (g): 16,2; suikers (g): 10,8; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 4,9; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 287,55
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Gluten vrij
    Terug naar school
    Overig
    Zomer
    Snack
    • Granolareep met mascarponecrème en frambozenC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Frambozen
    125 gr
    19,92 €/kg
    €2,49
  • Honing
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Mascarpone
    250 gr
    4,60 €/kg
    €1,15
  • Cashew | Sour Cream
    Dit product is niet meer beschikbaar