Recept zoekresultatenGranolareep met cashewcrème en vijgen
Delhaize logo
  • 00:00
    00:00
  • Granolareep met cashewcrème en vijgen

Granolareep met cashewcrème en vijgen

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Terug naar school
Dessert
Granolareep met cashewcrème en vijgen

Ingrediënten voor 18 Porties

18 Porties
  • 150 g ontpitte dadels
  • 5 cl honing
  • 1 dl kokoswater
  • 20 g lijnzaad
  • 1 vanillestokje
  • 250 g cashewnoten
  • 30 g geraspte kokosnoot
  • 70 g gepelde walnoten
  • 100 g witte amandelen
  • 100 g gedroogde vijgen
  • 100 g vruchtvlees van een verse kokosnoot
  • verse vijgen voor de afwerking

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Dadels | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015033000321760000
  • Honing
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1972062700094290000
  • Vanille | 1 stokje
    3 gr
    2163,33 €/kg
    €6,49
    S2017082304174280000
  • Cashew | Sour Cream
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015012900322710000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 40 min + 3 u weken + 3 u in de diepvriezer

    1. Laat de cashewnoten vooraf een 3-tal uur in lauw water weken.
    2. Maak een pasta door de dadels, de vijgen, de amandelen, de walnoten, de geraspte kokosnoot en het lijnzaad met 2 tot 3 eetlepels water te mixen.
    3. Bedek een rechthoekige schotel (ongeveer 30 x 16 cm) met bakpapier of vershoudfolie. Spreid er de drogevruchtenpasta op en druk goed aan tot je een egale oppervlakte krijgt. Bedek de schotel en steek 1 u in de diepvriezer.
    4. Laat de cashewnoten uitlekken en mix ze tot een crème, samen met het vruchtvlees van de kokosnoot, het kokoswater, de honing en de uitgeschraapte binnenkant van het vanillestokje. Smeer het op de laag drogevruchtenpasta. Bedek de bereiding en zet ze voor minstens 2 u terug in de diepvriezer.
    5. Haal de bereiding uit de vorm, snijd ze in 18 rechthoeken. Werk ze af met verse vijgen, in schijfjes gesneden.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Andere
    Terug naar school
    Overig
    Herfst
    Dessert
    • 00:00
      00:00
    • Granolareep met cashewcrème en vijgen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Dadels | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015033000321760000
  • Honing
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1972062700094290000
  • Vanille | 1 stokje
    3 gr
    2163,33 €/kg
    €6,49
    S2017082304174280000
  • Cashew | Sour Cream
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015012900322710000