Recept zoekresultatenGranolareep met amandelcrème en blauwe bessen
Delhaize logo
  • Granolareep met amandelcrème en blauwe bessenC

Granolareep met amandelcrème en blauwe bessen

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Terug naar school
Dessert
Granolareep met amandelcrème en blauwe bessenC

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 200 g verse blauwe bessen
  • 200 g ontpitte dadels
  • 225 g crunchy muesli spelt/haver
  • 250 g witte amandelen
  • 100 g geraspte kokosnoot
  • 1 dl amandeldrink
  • 5 cl esdoornsiroop
  • 1 dl water

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Blauwe bessen | Schaal
    150 gr
    17,27 €/kg
    €2,59
  • Dadels | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Granola | Spelt-Haver|Gepofte granen
    350 gr
    7,00 €/kg
    €2,45
  • Witte amandelen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min + 3 u weektijd + 2 u rusttijd

    1. Week de amandelen gedurende 3 u in lauw water.
    2. Doe de muesli in een mixer en laat 30 sec draaien. Voeg de dadels en 2 el water toe en mix verder tot je een zachte deegbal hebt.
    3. Duw de deegbal plat tussen 2 vellen vershoudfolie zodat je een fijne plak van 1 cm hebt. Leg die plak voor 1 u in de diepvries.
    4. Voor de amandelcrème: mix de geweekte amandelen en voeg 1 dl water, de esdoornsiroop, de geraspte kokosnoot en de amandeldrink toe. Mix verder tot je een gladde crème hebt. Smeer dit uit op de granola en plaats opnieuw min. 1 u in de diepvries.
    5. Leg de blauwe bessen op de crème, snijd er repen van 3 bij 6 cm van en dien meteen op.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1286; energie (kCal): 309; vetten (g): 17,3; verzadigde vetten (g): 5,3; koolhydraten (g): 28,1; suikers (g): 16,2; vezels (g): 7,2; eiwitten (g): 7,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 310,24
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Terug naar school
    Overig
    Zomer
    Dessert
    • Granolareep met amandelcrème en blauwe bessenC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Blauwe bessen | Schaal
    150 gr
    17,27 €/kg
    €2,59
  • Dadels | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Granola | Spelt-Haver|Gepofte granen
    350 gr
    7,00 €/kg
    €2,45
  • Witte amandelen
    Dit product is niet meer beschikbaar