Giet 1/3 water met de suiker in een steelpan. Verwarm tot de suiker volledig opgelost is. Voeg 2/3 koud water toe en giet in een recipiënt met vlakke bodem (plastieken doos met deksel).
2
Pers het sap uit de limoenen. Voeg de siroop toe en de vodka. Doe er eventueel de voedingskleurstof bij en meng goed.
3
Laat ongeveer 8 uur opstijven in de diepvriezer.
4
Net voor het opdienen: schraap met een vork de korrels van de granité los, verdeel de ijsschilfers over de gekoelde glaasjes, versier met een fijn schijfje limoen en dien meteen op.
5
Om van te genieten met een lepel of om van te nippen met een rietje naarmate de granité smelt.
1
Giet 1/3 water met de suiker in een steelpan. Verwarm tot de suiker volledig opgelost is. Voeg 2/3 koud water toe en giet in een recipiënt met vlakke bodem (plastieken doos met deksel).
2
Pers het sap uit de limoenen. Voeg de siroop toe en de vodka. Doe er eventueel de voedingskleurstof bij en meng goed.
3
Laat ongeveer 8 uur opstijven in de diepvriezer.
4
Net voor het opdienen: schraap met een vork de korrels van de granité los, verdeel de ijsschilfers over de gekoelde glaasjes, versier met een fijn schijfje limoen en dien meteen op.
5
Om van te genieten met een lepel of om van te nippen met een rietje naarmate de granité smelt.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 314; energie (kCal): 75; vetten (g): 0,1; verzadigde vetten (g): 0; koolhydraten (g): 12,1; suikers (g): 10,1; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 0,3; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 272,25
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 314; energie (kCal): 75; vetten (g): 0,1; verzadigde vetten (g): 0; koolhydraten (g): 12,1; suikers (g): 10,1; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 0,3; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 272,25