Recept zoekresultatenGoudbrasem met citroen en wortelgroenten met gremolata van koriander
Delhaize logo
  • Goudbrasem met citroen en wortelgroenten met gremolata van koriander

Goudbrasem met citroen en wortelgroenten met gremolata van koriander

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Kerst
Hoofdgerecht
Goudbrasem met citroen en wortelgroenten met gremolata van koriander

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 goudbrasems
  • 1 bosje koriander
  • 800 g wortelgroenten naar keuze: verschillende kleuren wortelen, pastinaak, knolraap enz. (netto gewicht, geschild)
  • 2 bio citroenen
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Goudbrasem
    +/- 415 gr
    +/-17,49€/kg
    +/-€7,26
  • Koriander
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Reeds in je keuken
  • Lookbol | Netje
    75 gr
    16,67 €/kg
    €1,25
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 35 min.

    1. Snijd de wortelen en de pastinaken in twee en vervolgens in dikke staafjes. Snijd de knolrapen in vier. Kook alles volgens de methode die u zelf verkiest (idealiter stomen: ongeveer 20 min.).
    2. Verwarm de oven ondertussen op stand 6 (180°C). Spoel en droog de goudbrasems. Maak een drie- of viertal lichte inkepingen per zijde en schik ze in een grote ovenschaal. Kruid beide zijden, snijd 1/2 van de citroenen in schijfjes en leg deze erover en giet er een scheut olijfolie overheen. Laat 25 min. bakken in de oven.
    3. Wanneer de groenten gaar zijn, giet u ze zorgvuldig af (als u ze in water gekookt hebt. Braad ze 5 min. op een hoog vuur in een grote sauteuse met 1/2 van de olijfolie. Voeg peper en zout toe.
    4. Maak nu de gremolata klaar. Schil de andere citroen heel fijn (bij voorkeur met een fijne rasp). Voeg hieraan de fijngehakte koriander en het geperste teentje knoflook toe.
    5. Voeg de helft van de gremolata aan de groenten toe en meng. Dien op met de goudbrasems en bied de rest van de gremolata apart aan.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Kerst
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Goudbrasem met citroen en wortelgroenten met gremolata van koriander

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Goudbrasem
    +/- 415 gr
    +/-17,49€/kg
    +/-€7,26
  • Koriander
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Reeds in je keuken
  • Lookbol | Netje
    75 gr
    16,67 €/kg
    €1,25