Recept zoekresultatenGnocci van zoete aardappel, gepaneerde tofu, pompoen en saffraan
Delhaize logo
  • Gnocci van zoete aardappel, gepaneerde tofu, pompoen en saffraanC

Gnocci van zoete aardappel, gepaneerde tofu, pompoen en saffraan

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Kerst
Hoofdgerecht
Gnocci van zoete aardappel, gepaneerde tofu, pompoen en saffraanC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • 500 g zoete aardappelen
  • 1 eigeel
  • 1/2 butternutpompoen
  • 10 g verse marjolein
  • 2 sjalotten
  • 40 g gepelde pistachenoten
  • 2 dl room
  • 275 g tofu
  • 1 dl witte wijn
  • 50 g bloem (om te paneren)
  • 50 g paneermeel
  • 100 g aardappelzetmeel
  • 1 snuifje pimentpoeder
  • 1 eetlepel boter
  • 3 eetlepels olijfolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zoete aardappel | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2019051300037700000
  • Tofureepjes licht gekruid | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015071000293400000
  • Kruiden | Piment voor harissa
    27 gr
    109,26 €/kg
    €2,95
    S2009113008000130000
  • Aardappelen | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2009112500381030000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 55 min + 1u rusttijd

    1. Spoel de zoete aardappelen en kook ze gaar in kokend gezouten water gedurende 20 min. Pel de aardappelen en draai ze duw ze door een passe-vite. Meng ze met de bloem, het aardappelzetmeel, het ei en kruid met peper en zout.
    2. Verdeel de pasta in 4 delen en rol lange worsten van 2 cm doorsnede. Rol ze in een vel plastic folie. Laat ze een uurtje rusten in de koelkast. Haal de worsten uit de plastic folie en snijd ze in stukjes van 2 cm lang. Bestuif ze met een beetje bloem en zet ze koud.
    3. Schil de butternut pompoen en snijd in blokjes. Gaar ze in wat boter op een zacht vuurtje en kruid met peper en zout.
    4. Verwarm de oven voor op 50°C. Snijd de tofu in blokjes van 2 cm. Meng de Parmezaanse kaas met het paneermeel, het pimentpoeder en de gehakte pistachenoten en doe deze mengeling in een diep bord. Zet nog een bord klaar met de resterende bloem en een ander bord met het eigeel.
    5. Zet een pan op het vuur met de olijfolie en bak de blokjes tofu erin krokant. Laat ze even uitlekken op een vel keukenpapier en houd ze even warm in de oven, samen met de pompoenblokjes.
    6. Bereid de saffraansaus. Pel de sjalot en snipper fijn. Zet een pannetje op het vuur en fruit de olijfolie erin. Voeg de witte wijn toe en laat even inkoken. Voeg de room toe en laat verder inkoken. Meng op het einde de saffraan eronder en kruid met peper en zout.
    7. Kook de gnocci gaar in kokend gezouten water tot de gnocci aan de oppervlakte verschijnen. Giet af en laat even uitlekken.
    8. Serveer de gnocci met de tofu, de butternut en serveer er de saffraansaus bij. Werk af met enkele blaadjes marjolein en de rest van de de paneermeel-pistachenotenmengeling. Serveer warm.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 716; energie (kCal): 171; vetten (g): 9,9; verzadigde vetten (g): 4,1; koolhydraten (g): 14,3; suikers (g): 2,5; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 4,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 810,2
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Kerst
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Gnocci van zoete aardappel, gepaneerde tofu, pompoen en saffraanC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zoete aardappel | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2019051300037700000
  • Tofureepjes licht gekruid | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015071000293400000
  • Kruiden | Piment voor harissa
    27 gr
    109,26 €/kg
    €2,95
    S2009113008000130000
  • Aardappelen | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2009112500381030000