Recept zoekresultatenGnocchi, spinazie met room van het huis en worst met parmezaan
Delhaize logo
  • Gnocchi, spinazie met room van het huis en worst met parmezaanD

Gnocchi, spinazie met room van het huis en worst met parmezaan

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Gnocchi, spinazie met room van het huis en worst met parmezaanD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g jonge spinazieblaadjes
  • 500 g gnocchi
  • 500 g worst met Parmigiano Reggiano
  • 2 sjalotten
  • 2 dl snel bindende lichte room
  • 1 pot gevogeltefond
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Jonge spinazieblaadjes
    200 gr
    8,45 €/kg
    €1,69
    F2014100600351700000
  • Aardappel Gnocchi
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2016021003628290000
  • Worst met Parmigiano Reggiano
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2016012100516000000
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    4,58 €/kg
    €2,29
    F2015060500309010000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min

    1. Fruit de versnipperde sjalotten in een nootje boter. Doe de gevogeltefond erbij en laat sudderen. Giet de room erbij en laat nog enkele minuten indikken. Kruid naar smaak met zout en peper.
    2. Blancheer de spinazie en doe hem bij de room.
    3. Bak de worsten met parmezaan in een pan.
    4. Kook de gnocchi in gezouten kokend water. Als ze naar de oppervlakte stijgen (3-4 min), zijn ze gaar. Meng ze met de spinazie. Dien ze heet op. Werk het bord eventueel af met enkele parmezaankrullen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 702; energie (kCal): 168; vetten (g): 10,6; verzadigde vetten (g): 4,4; koolhydraten (g): 11,9; suikers (g): 1,2; vezels (g): ; eiwitten (g): 6,2; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 683,42
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Gnocchi, spinazie met room van het huis en worst met parmezaanD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Jonge spinazieblaadjes
    200 gr
    8,45 €/kg
    €1,69
    F2014100600351700000
  • Aardappel Gnocchi
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2016021003628290000
  • Worst met Parmigiano Reggiano
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2016012100516000000
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    4,58 €/kg
    €2,29
    F2015060500309010000