Gnocchi, spinazie met room van het huis en worst met parmezaan
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
4 op 5Andere
Overig
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 200 g jonge spinazieblaadjes
- 500 g gnocchi
- 500 g worst met Parmigiano Reggiano
- 2 sjalotten
- 2 dl snel bindende lichte room
- 1 pot gevogeltefond
- 1 teentje knoflook
- peper en zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2014100600351700000
S2016021003628290000
F2016012100516000000
F2015060500309010000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min
- Fruit de versnipperde sjalotten in een nootje boter. Doe de gevogeltefond erbij en laat sudderen. Giet de room erbij en laat nog enkele minuten indikken. Kruid naar smaak met zout en peper.
- Blancheer de spinazie en doe hem bij de room.
- Bak de worsten met parmezaan in een pan.
- Kook de gnocchi in gezouten kokend water. Als ze naar de oppervlakte stijgen (3-4 min), zijn ze gaar. Meng ze met de spinazie. Dien ze heet op. Werk het bord eventueel af met enkele parmezaankrullen.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 702; energie (kCal): 168; vetten (g): 10,6; verzadigde vetten (g): 4,4; koolhydraten (g): 11,9; suikers (g): 1,2; vezels (g): ; eiwitten (g): 6,2; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 683,42
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2014100600351700000
S2016021003628290000
F2016012100516000000
F2015060500309010000
Laad nog 4 producten