Recept zoekresultatenGnocchi met roquefort
Delhaize logo
  • Gnocchi met roquefortD

Gnocchi met roquefort

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Overig
Hoofdgerecht
Gnocchi met roquefortD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 100 g bloem
  • zout
  • 50 g walnootpitten
  • 2 takjes verse dragon
  • 80 g roquefort voor de afwerking
  • 200 g roquefort
  • peper
  • 1 eetlepel notenolie
  • 100 g kaas Brillat Savarin
  • 100 g extra fijne sperziebonen
  • 2 eidooiers
  • 1 eetlepel ciderazijn
  • 400 g bloemige aardappelen
  • 1 eetlepel zuivere sesamolie

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min.

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in twee en stoom ze tot ze zacht zijn.
  2. Snijd intussen de sperziebonen en laat ze 10 min. stomen.
  3. Hak de noten fijn. Doe ze in een kom met de notenolie, de zuivere sesamolie, de ciderazijn, enkel fijngesnipperde takjes dragon, zout en peper. Meng alles door elkaar.
  4. Stamp de aardappelen tot puree. Doe er de roquefort en de Brillat Savarin bij. Goed mengen. Voeg de bloem, de eierdooiers en een snuifje zout toe. Meng opnieuw. Doe wat van het mengsel in een spuitzak en spuit de gnocchi in een pot met kokend gezouten water.
  5. Kook de gnocchi in meerdere keren. Wanneer de gnocchi komen bovendrijven, zijn ze klaar. Haal ze met een schuimspaan uit het kookwater en laat ze uitlekken.
  6. Verdeel de sperziebonen over de borden. Leg de gnocchi op de bonen en overgiet met de notensaus. Werk af met de rest van de verkruimelde roquefort en de verse dragon alvorens te serveren.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1068; energie (kCal): 257; vetten (g): 18,4; verzadigde vetten (g): 9; koolhydraten (g): 13,1; suikers (g): 0,6; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 9,2; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 662,55
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Gnocchi met roquefortD