Recept zoekresultatenGnocchi alla carbonara
Delhaize logo
  • Gnocchi alla carbonara
Gnocchi alla carbonara

Gnocchi alla carbonara

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 250 g gerookte spekblokjes
  • 1 kg verse gnocchi
  • 120 g diepgevroren erwten
  • 25 cl lichte verse room
  • 1 ei
  • 1 zakje jonge spinazieblaadjes
  • geraspte parmezaan
  • 4 el olijfolie
  • 1 el azijn (facultatief)
  • peper
  • zout
  • 250 g gerookte spekblokjes
  • 1 kg verse gnocchi
  • 120 g diepgevroren erwten
  • 25 cl lichte verse room
  • 1 ei
  • 1 zakje jonge spinazieblaadjes
  • geraspte parmezaan
  • 4 el olijfolie
  • 1 el azijn (facultatief)
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min
1
Vul een grote kookpot met water, voeg zout toe en breng aan de kook.
2
Bak intussen de spekblokjes aan in 1 el olie in een sauteuse. Begin op zacht vuur, verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten. Bak ze goudbruin.
3
Strooi de erwten in het kokende water. Laat terug aan de kook komen en voeg dan de gnocchi toe, laat verder koken tot wanneer ze komen bovendrijven. Giet zorgvuldig af en doe opnieuw in de kookpot.
4
Voeg de goed uitgelekte spekblokjes toe en het vooraf, met de room, losgeklopte ei. Verwarm op matig vuur, roer krachtig tot het geheel goed warm is. Breng op smaak met peper en zout.
5
Twee mogelijkheden voor het serveren van de spinazieblaadjes: maak er een salade van (met 3 el olie, 1 el azijn, peper en zout) of stoof ze kort (de tijd om ze zacht te maken) in de pan waarin de spekblokjes werden gebakken en doe ze dan bij de gnocchi.
6
Serveer meteen met parmezaan.
1
Vul een grote kookpot met water, voeg zout toe en breng aan de kook.
2
Bak intussen de spekblokjes aan in 1 el olie in een sauteuse. Begin op zacht vuur, verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten. Bak ze goudbruin.
3
Strooi de erwten in het kokende water. Laat terug aan de kook komen en voeg dan de gnocchi toe, laat verder koken tot wanneer ze komen bovendrijven. Giet zorgvuldig af en doe opnieuw in de kookpot.
4
Voeg de goed uitgelekte spekblokjes toe en het vooraf, met de room, losgeklopte ei. Verwarm op matig vuur, roer krachtig tot het geheel goed warm is. Breng op smaak met peper en zout.
5
Twee mogelijkheden voor het serveren van de spinazieblaadjes: maak er een salade van (met 3 el olie, 1 el azijn, peper en zout) of stoof ze kort (de tijd om ze zacht te maken) in de pan waarin de spekblokjes werden gebakken en doe ze dan bij de gnocchi.
6
Serveer meteen met parmezaan.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Kids
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Spekblokjes | Gerookt

Herta

Spekblokjes | Gerookt

2 × 200 gr

€6,18

Gnocchi |Di Patate

De Cecco

Gnocchi |Di Patate

2 × 500 gr

€5,78

Doperwten | Extra fijn | Bokaal

Hak

Doperwten | Extra fijn | Bokaal

130 gr

€1,99

Room | 20% V.G.

Delhaize

Room | 20% V.G.

25 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,95

Jonge spinazieblaadjes

Delhaize

Jonge spinazieblaadjes

200 gr

€1,99

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Reeds in je keuken

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Natuurazijn

Delhaize

Natuurazijn

1,5 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,52

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€19,48