Recept zoekresultatenGlaasjes met carpaccio en kappertjessaus
Delhaize logo
  • Glaasjes met carpaccio en kappertjessaus
    C

Glaasjes met carpaccio en kappertjessaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Barbecue
Hapjes
Glaasjes met carpaccio en kappertjessausC

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 150 g carpaccio van zalm of rundvlees
  • 25 g schoongemaakte rucola
  • 1 el kappertjes
  • 2 el mayonaise
  • 2 el citroensap
  • 2 el verse room
  • 3 el parmezaanschilfers
  • 2 el pijnboompitten
  • peper

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Rucola | Verpakt

Delhaize

Rucola | Verpakt

100 gr

€1,29

Kappertjes | Surfines

Delhaize

Kappertjes | Surfines

60 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Pijnboompitten

Delhaize

Pijnboompitten

150 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€4,49

Reeds in je keuken

Mayonaise

Pauwels

Mayonaise

445 gr

€4,39

Citroensap | Vitamin C

Limmi

Citroensap | Vitamin C

12 cl

€1,19

Kruiden | Peper | Smaakvol

Santa Maria

Kruiden | Peper | Smaakvol

35 gr

€4,25

Totaal:
€10,01

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 minuten

  1. Doe de pijnboompitten in een antikleefpan en laat ze zonder toevoeging van vetstof roosteren op middelhoog vuur.
  2. Doe de mayonaise in een kom en voeg de room toe, het citroensap en de goed uitgelekte kappertjes. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel ongeveer 2/3 van deze saus over brede hapjesglazen. Schik daarop telkens een beetje rucola (handvol).
  4. Snij de carpaccio in reepjes (gebruik gemakkelijkheidshalve een schaar) en leg ze op de rucola. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en met de parmezaanschilfers. Bedruip met de rest van de saus.
  5. Serveer koel.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 998; energie (kCal): 241; vetten (g): 18,6; verzadigde vetten (g): 5,6; koolhydraten (g): 2,4; suikers (g): 0,9; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 15,8; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 129,34
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieC
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 998; energie (kCal): 241; vetten (g): 18,6; verzadigde vetten (g): 5,6; koolhydraten (g): 2,4; suikers (g): 0,9; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 15,8; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 129,34
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Gluten vrij
Barbecue
Overig
Hapjes
  • Glaasjes met carpaccio en kappertjessaus
    C

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Rucola | Verpakt

Delhaize

Rucola | Verpakt

100 gr

€1,29

Kappertjes | Surfines

Delhaize

Kappertjes | Surfines

60 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Pijnboompitten

Delhaize

Pijnboompitten

150 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€4,49

Reeds in je keuken

Mayonaise

Pauwels

Mayonaise

445 gr

€4,39

Citroensap | Vitamin C

Limmi

Citroensap | Vitamin C

12 cl

€1,19

Kruiden | Peper | Smaakvol

Santa Maria

Kruiden | Peper | Smaakvol

35 gr

€4,25

Totaal:
€10,01