Girasoli met broccoli en gerookte zalm
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€€Score
Nog niet beoordeeld

Ingrediënten voor 4 Porties
- 300 g gerookte zalmhaasjes
- 500 g girasoli met ricotta en citroen uit Sicilië
- 2 broccoli's
- 2 bussels basilicum
- 200 g pijnboompitten
- 75 g geraspte parmezaan
- 2,5 dl slaolie
- zout
- peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
Begin met koken
Bereidingstijd: 25 min.
- snijd de voeten en de steeltjes van de broccoli’s in kleine blokjes. Kook ze 12 min. in kokend gezouten water.
- Gril de pijnboompitten op een matig vuurtje, in een braadpan zonder toevoeging van vetstof. Snijd de zalmhaasjes in fijne sneetjes. Breng een grote kookpot gezouten water aan de kook.
- Giet de broccolistukken af en laat ze 1 min. in koud water schrikken. Mix ze samen met het basilicum, de helft van de pijnboompitten, de parmigiano en de olie in de beker van de mixer of de hakmolen fijn. Breng op smaak met peper en zout.
- Kook de broccoliroosjes en de pasta tegelijk in de grote kookpot, gedurende 3 à 4 min. Giet ze af en dresseer ze op de borden. Druppel er een beetje pesto over, voeg de zalm toe en werk af met de rest van de pijnboompitten. Dien meteen op.
Tip #1: Broccolivoeten zijn inderdaad eetbaar. Wil je ze als bijgerecht serveren? Snijd ze in blokjes en kook ze 5 min. in kokend water, vóór je de broccoliroosjes toevoegt. Nog 4 à 5 min. kooktijd en klaar!
Tip #2: Je kunt broccoli bakken, koken, stomen, grillen, … Ga je ‘m verwerken in een broccolisoep of broccolistoemp? Mix dan zeker de smaakvolle steel mee, want die zit boordevol goeds. Een salade, pasta of quiche op het menu zoals deze heerlijke quiche met broccoli en geitenkaas? Ook daar past de broccolisteel in als je ‘m in kleine blokjes snijdt, vooraleer je ‘m meegaart. En de rauwe bladeren van de broccoli? Top in een green juice, een smoothie of een pesto. Je kunt de bladeren ook gebruiken om gezonde chips van te maken!
Anti-verspilling
Zin om minder te verspillen? Ontdek al onze tips Bekijk ze hier!