Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

NIEUW NIEUW NIEUWOns nieuw exclusief abonnement is er! Delhaize delivery +, dat is onbeperkt je boodschappen thuis leveren vanaf € 10 per maand.Lees meer

Recept zoekresultatenGirasoli met broccoli en gerookte zalm
Delhaize logo
  • Girasoli met broccoli en gerookte zalmC

Girasoli met broccoli en gerookte zalm

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Less waste
Hoofdgerecht
Girasoli met broccoli en gerookte zalmC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 300 g gerookte zalmhaasjes
  • 500 g girasoli met ricotta en citroen uit Sicilië
  • 2 broccoli's
  • 2 bussels basilicum
  • 200 g pijnboompitten
  • 75 g geraspte parmezaan
  • 2,5 dl slaolie
  • zout
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Schotland | Gerookt | Milde smaak
    140 gr
    47,07 €/kg
    €6,59
    F2017122700371230000
  • Girasoli | Ricotta citroen
    250 gr
    14,76 €/kg
    €3,69
    F2018022700013260000
  • Broccoli
    400 gr
    2,48 €/kg
    €0,99
    F2013100800316100000
  • Basilicum
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022400077510000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. snijd de voeten en de steeltjes van de broccoli’s in kleine blokjes. Kook ze 12 min. in kokend gezouten water.
    2. Gril de pijnboompitten op een matig vuurtje, in een braadpan zonder toevoeging van vetstof. Snijd de zalmhaasjes in fijne sneetjes. Breng een grote kookpot gezouten water aan de kook.
    3. Giet de broccolistukken af en laat ze 1 min. in koud water schrikken. Mix ze samen met het basilicum, de helft van de pijnboompitten, de parmigiano en de olie in de beker van de mixer of de hakmolen fijn. Breng op smaak met peper en zout.
    4. Kook de broccoliroosjes en de pasta tegelijk in de grote kookpot, gedurende 3 à 4 min. Giet ze af en dresseer ze op de borden. Druppel er een beetje pesto over, voeg de zalm toe en werk af met de rest van de pijnboompitten. Dien meteen op.

    Tip #1: Broccolivoeten zijn inderdaad eetbaar. Wil je ze als bijgerecht serveren? Snijd ze in blokjes en kook ze 5 min. in kokend water, vóór je de broccoliroosjes toevoegt. Nog 4 à 5 min. kooktijd en klaar!

    Tip #2: Je kunt broccoli bakken, koken, stomen, grillen, … Ga je ‘m verwerken in een broccolisoep of broccolistoemp? Mix dan zeker de smaakvolle steel mee, want die zit boordevol goeds. Een salade, pasta of quiche op het menu zoals deze heerlijke quiche met broccoli en geitenkaas? Ook daar past de broccolisteel in als je ‘m in kleine blokjes snijdt, vooraleer je ‘m meegaart. En de rauwe bladeren van de broccoli? Top in een green juice, een smoothie of een pesto. Je kunt de bladeren ook gebruiken om gezonde chips van te maken!

    Anti-verspilling

    Zin om minder te verspillen? Ontdek al onze tips Bekijk ze hier!

    Nutritionele informatie

    Per 100 g: Energie: 187 kcal – Vetten: 13,5 g – Koolhydraten: 8,2 g - Vezels: 1,7 g – Eiwitten: 7,2 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Less waste
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • Girasoli met broccoli en gerookte zalmC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Schotland | Gerookt | Milde smaak
    140 gr
    47,07 €/kg
    €6,59
    F2017122700371230000
  • Girasoli | Ricotta citroen
    250 gr
    14,76 €/kg
    €3,69
    F2018022700013260000
  • Broccoli
    400 gr
    2,48 €/kg
    €0,99
    F2013100800316100000
  • Basilicum
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022400077510000