Recept zoekresultatenGezouten kabeljauw met bloemkool en carpaccio van knolselderij
Delhaize logo
  • Gezouten kabeljauw met bloemkool en carpaccio van knolselderijA

Gezouten kabeljauw met bloemkool en carpaccio van knolselderij

door Seppe Nobels

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Gezouten kabeljauw met bloemkool en carpaccio van knolselderijA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 240 g noordzeekabeljauw
  • zout
  • suiker
  • 1/2 bloemkool
  • 1 dl knoflookolie
  • het sap van 1 citroen
  • peper
  • 2 dl melk
  • 2 dl room
  • 1 teen knoflook, gepeld
  • enkele takjes tijm
  • 1/2 knolselder

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Suiker | Fijne korrel
    1 kg
    1,25 €/kg
    €1,25
  • Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1
    1 st
    1,79 €/st
    €1,79
  • Knolselder | Cat1
    1 st
    0,99 €/st
    €0,99
  • Reeds in je keuken
  • Zeezout | Fijn | Jodium
    750 gr
    1,32 €/kg
    €0,99
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 35 min.

    1. Snijd de vis in vier gelijke stukken. Leg ze in een diep bord of een diepe schaal en kruid elk stuk met 2 mespunten zout en 1 mespunt suiker. Dek af met een bord en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
    2. Ga met een dunschiller over de bloemkool en rasp de bovenkant tot couscous. Breng op smaak met de knoflookolie en het citroensap. Kruid met peper en zout.
    3. Breng de melk aan de kook met de room. Leg er de knoflook en de tijm in. Snijd de rest van de bloemkool in stukken en kook ze gaar. Haal de bloemkool uit het kookvocht en mix tot crème in de blender.
    4. Schrob de knolselderij met een groenteborstel onder stromend water. Snijd hem in flinterdunne plakken met een mandoline of snijmachine. Leg de carpaccio van knolselderij niet te netjes op borden of in een schaal. Verdeel er de bloemkoolcouscous over. Leg er de vis bij en werk af met wat bloemkoolcrème.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Hoofdgerecht
    • Gezouten kabeljauw met bloemkool en carpaccio van knolselderijA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Suiker | Fijne korrel
    1 kg
    1,25 €/kg
    €1,25
  • Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1
    1 st
    1,79 €/st
    €1,79
  • Knolselder | Cat1
    1 st
    0,99 €/st
    €0,99
  • Reeds in je keuken
  • Zeezout | Fijn | Jodium
    750 gr
    1,32 €/kg
    €0,99